Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι πρώτες προεκλογικές εχθροπραξίες ΠαΣοΚ και ΝΔ Μετά τους ημιυπαίθριους και τα ταξί, άναψαν τα αίματα με την καταγγελία Μιχελάκη για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Οι πρώτες προεκλογικές εχθροπραξίες ΠαΣοΚ και ΝΔ


Τα πρώτα πυρά της προεκλογικής περιόδου έπεσαν τη Δευτέρα ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, παρότι οι εκλογές δεν έχουν προκηρυχθεί επισήμως. Η αντιπαράθεση για τη...
φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων, για τα ταξί και τις καταγγελίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, έδωσε μια πρώτη γεύση για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Η προεκλογική περίοδος από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι καθόλου ήπια, διαψεύδοντας τις προγνώσεις.

Στη σύσκεψη με τα μέλη του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που έγινε χθες, Δευτέρα στην Ιπποκράτους, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έθεσε συγκεκριμένη ατζέντα στους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Κεντρικό σημείο της ήταν να υπάρχει συντονισμός και προσυνεννόηση με τον ίδιο για όλα τα ζητήματα και κυρίως για τα κρίσιμα θέμα που αναφύονται κατά τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ, βγαίνοντας από την σύσκεψη σχολίαζαν ότι «σήμερα το ΠαΣοΚ είχε πρόεδρο» και εκτιμούσαν ότι η τοποθέτηση του απέναντι στη ΝΔ έγινε με τρόπο «που θα τη βγάλει στο ξέφωτο». Την προηγούμενη εβδομάδα το κόμμα είχε πολλές αρρυθμίες στις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του και δεν έδινε την καλύτερη εικόνα. Για τον λόγο αυτό η προτροπή για καλύτερο συντονισμό του κ. Βενιζέλου απευθύνθηκε σε ευήκοα ώτα.

Σχετικά με τη φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων, ένα μέτρο που ο κ. Π. Οικονόμου απέσυρε έπειτα από τις αντιδράσεις και η ΝΔ, αφού αποχώρησε από τον διάλογο για το ασφαλιστικό, διεκδίκησε τη νίκη κατά ενός ακόμα φόρου που θα επιβαρύνει τους πολίτες. Το ΠαΣοΚ αποφάσισε να φέρει το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο. Με τον τρόπο αυτόν προσδοκά να πιέσει τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος και να διατυπώσει τις δικές της προτάσεις, όχι απλώς να ασκεί κριτική.

Επίσης, στο θέμα των ταξί ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να γίνουν επιμέρους αλλαγές στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο κ. Μ. Βορίδης, διατηρώντας τις αποστάσεις του από τον υπουργό της ΝΔ και ταυτόχρονα δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Ι. Ραγκούση να χαμηλώσει του τόνους της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Υποδομών αλλά και με τον κ. Δ. Ρέππα.

Στη σύσκεψη με τα στελέχη του ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να αναδεικύνεται σε κάθε ευκαιρία η αντιφατική πολιτική της ΝΔ, η οποία το προηγούμενο διάστημα συμπεριφερόταν «σαν αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και σαν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Όταν όμως η Συγγρού ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο με τις καταγγελίες της για ρουσφετολογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ με απόφαση την οποία συνυπογράφει και ο κ. Βενιζέλος, προκλήθηκε θερμό επεισόδιο. Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης, καλούσε τους υπουργούς να πάρουν πίσω τις σχετικές αποφάσεις και προειδοποιούσε ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ισχύ τους.

Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και η απάντηση του ΠαΣοΚ:
«Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει ο πρώτος συγγνώμη από το ΠαΣοΚ εκ μέρους της ΝΔ», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Μεταφορών κ.
Μ. Βορίδης μιλώντας στο Mega στην εκπομπή «Ανατροπή» επιβεβαίωσε πως οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ είναι εποχιακές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ και απέδωσε την ανακοίνωση της ΝΔ σε «εσφαλμένη πληροφόρηση».

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: