Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΝΑ ΜΜΕ - Στην σκιά της βίας η ψήφιση του Μνημονίου - βίντεο

Στην σκιά της βίας η ψήφιση του ΜνημονίουΔευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Στην Ελλάδα ήταν στραμμένα τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία παρακολουθούσαν εναγωνίως..
τις εξελίξεις στην χώρα, τόσο για την ψήφιση του μνημονίου, όσο και για τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Στην σκιά της βίας η ψήφιση του Μνημονίου
Εν μέσω σκηνών βίας στην πρωτεύουσα, εγκρίθηκε τα ξημερώματα από την ελληνική Βουλή το αμφιλεγόμενο πακέτο μέτρων που ζητά η ΕΕ και το ΔΝΤ για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, αναφέρει το BBC.
Το πακέτο «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής με 199 ψήφους υπέρ και 74 κατά, ενώ τα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας προχώρησαν στην διαγραφή περισσοτέρων από 40 βουλευτές, επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο.
Οπως αναφέρει το δίκτυο, αργά την νύχτα στην Αθήνα κτήρια παραδόθηκαν στις φλόγες, με την αστυνομία να χάνει για λίγο τον έλεγχο της κατάστασης σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας.
Οι τόνοι ήταν υψηλή και εντός της Βουλής με κανέναν να μην ψηφίζει με ενθουσιασμό το μνημόνιο. Οι Ελληνες στους δρόμους αισθάνονται ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα.
Η στρατηγική της ευρωζώνης για την διάσωσή της έρχεται αντιμέτωπη με την λαϊκή οργή, επισημαίνει ο ανταποκριτής του δικτύου, Κρις Μόρις.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Κυριακή το πακέτο μέτρων με τις νέες περικοπές μισθών, αψηφόντας τος δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας για να διαμαρτηρηθούν, γράφει η Wall Street Journal.
Το πακέτο εγκρίθηκε με 199 ψήφους υπέρ και 74 κατά, παρά τις αποστασίες βουλευτών από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψήφισαν τα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών, συντάξεων και κατώτατο μισθό.
Η εφημερίδα επεσήμανε ότι τα ασιατικά χρηματιστήρια άνοιξαν με κέρδη την Δευτέρα μετά την είδηση της έγκρισης του πακέτου μέτρων από την ελληνική βουλή, εν μέσω βίαιων συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Οι Ελληνες βουλευτές ενέκριναν τα ξημερώματα της Δευτέρας το νέο πακέτο μέτρων που ζητά η τρόικα για την εκταμίευση του νέου δανείου στην χρεωμένη χώρα, την ώρα που στους δρόμους ξεχυνόταν η οργή των διαδηλωτών, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης κατά των διαδηλωτών έξω από την Βουλή. Κτήρια, όπως καφετέριες, τράπεζες και ένας ιστορικός κινηματογράφος, παραδόθηκαν στις φλόγες.
Το πρακτορείο Bloomberg επικεντρώθηκε κυρίως στο θετικό άνοιγμα των ασιατικών χρηματιστηρίων το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από την έγκριση των νέων μέτρων από την ελληνική Βουλή.
Νωρίτερα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κέρδισε την έγκριση της βουλής για το νέο πακέτο μέτρων που θα εξασφαλίσει το νέο δάνειο από τους εταίρους, εν μέσω συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία και πυρπολήσεων κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας.
Η πορτογαλική εφημερίδα Publico γράφει ότι η Ελλάδα ενέκρινε τα νέα μέτρα λιτότητας σε μία νύχτα βίας, ενώ η ιταλική Corriere della Serra επικεντρώνεται στα επεισόδια την ώρα της ψήφισης των μέτρων κάνοντας λόγο για «μαύρο μπλοκ» κόντρα στην αστυνομία.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: