Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η έπαυλη, η Πόρσε και το... πόθεν αίσχες!

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε η αποκάλυψη για τις πολυδάπανες συνθήκες διαβίωσης του Νίκου Παπανδρέου. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι πολυτέλειες...  

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αίσθηση -και ερωτηματικά- προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης του αδελφού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παπανδρέου, οι οποίες φαίνεται (σύμφωνα τουλάχιστον..
με χθεσινό φωτορεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») να είναι ιδιαιτέρως πολυτελείς...

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε η αποκάλυψη για τις πολυδάπανες συνθήκες διαβίωσης του Νίκου Παπανδρέου. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι πολυτέλειες...
Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε η αποκάλυψη για τις πολυδάπανες συνθήκες διαβίωσης του Νίκου Παπανδρέου. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι πολυτέλειες...
Πισίνα και σοφέρ
Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα εμφανίζει τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δηλώνει επαγγελματίας συγγραφέας, να κατοικεί μαζί με την οικογένειά του σε «μισθωμένη τριώροφη έπαυλη στην Εκάλη, με πισίνα, γκαράζ που φιλοξενεί πολυτελή αυτοκίνητα (σ.σ.: μια Πόρσε και μια BMW), οικιακή βοηθό, σοφέρ και προσωπικό ασφαλείας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικία του Νίκου Παπανδρέου έχει εμβαδόν 530 τ.μ., ενώ τα δύο πολυτελή οχήματα ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Ν. Παπανδρέου έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια, αλλά πριν από περίπου έναν χρόνο μετακόμισε με την οικογένειά του στην πολυτελή κατοικία στην Εκάλη, το ενοίκιο της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέρχεται σε 5.000-6.000 ευρώ.
Λασπολογία
Χθες, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ και των φωτογραφιών, διακινήθηκε στο Διαδίκτυο ένα κείμενο με τη μορφή απάντησης του Ν. Παπανδρέου στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, λοιπόν, διαψεύδει τα περισσότερα στοιχεία του ρεπορτάζ, ενώ δηλώνει (σ.σ.: διατηρούμε την ορθογραφία και το συντακτικό του κειμένου) ότι «εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι -υποθέτω- να αποτελειώσουν, διά της λασπολογίας, το επώνυμο "Παπανδρέου" μια και καλή».
Ενα Βόλβο του 2003
Ο Ν. Παπανδρέου διατείνεται ότι τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα δεν είναι δικά του (διευκρινίζοντας ότι η Πόρσε ανήκει σε επισκέπτη που «πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου»), καθώς ο ίδιος έχει «ένα οικογενειακό VOLVO του 2003», ενώ δηλώνει πρόθυμος «να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες (sic) για όλους». Επιπλέον, σχολιάζει ειρωνικά τις αναφορές στην περιοχή όπου διαμένει («μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη!»), ενώ διευκρινίζει πως «δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το Δημόσιο».
Ωστόσο, επειδή το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό και επειδή ό,τι ισχύει για τη γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να ισχύει και για τον αδελφό ενός πολιτικού ηγέτη (και, εν προκειμένω, ενός πρώην πρωθυπουργού), θα ήταν ίσως σκόπιμο να διευκρινίσει ο Ν. Παπανδρέου ποιο είναι το ύψος του ενοικίου της έπαυλης στην Εκάλη, καθώς και ποιο είναι το κόστος της συντήρησης μιας τέτοιας -αντικειμενικά πολυδάπανης- κατοικίας.
Επίσης, θα ήταν σκόπιμο να αναρωτηθεί κανείς -και να λάβει μια πειστική απάντηση- αν ο Ν. Παπανδρέου δεν αναλογίστηκε ότι η μετακόμισή του από ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών στα Βριλήσσια σε μια πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Εκάλη θα προκαλούσε ποικίλα σχόλια - πολύ περισσότερο όταν η μετακόμιση αυτή έγινε την εποχή που ο αδελφός του ήταν ακόμη πρωθυπουργός της χώρας...ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: