Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επιδείνωση της κατάστασης προβλέπει ο Σαμαράς Μετά την ανακοίνωση της τρόικας, εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικό δύσκολο για την οικονομία

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/E37FB7BC89B82C79A33A21540348B32D.jpg 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Στη ΝΔ φοβούνται επιδείνωση της κατάστασης και θεωρούν ότι η ανακοίνωση της τρόικας, ενισχύει τους φόβους πολλών, ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ...εξαιρετικά δύσκολο για την ελληνική οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, μόλις πληροφορήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της τρόικας, τόνισε σε συνεργάτες του, ότι αγνοούνται οικονομικοί και κοινωνικοί παράμετροι και ακολουθείται η ίδια λανθασμένη συνταγή και δεν γίνεται καμία νύξη για ανάπτυξη.

Η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ είναι ότι η ίδια η τρόικα επιβεβαιώνει πως η συνταγή, που ήδη εφαρμόζεται στη χώρα μας, απέτυχε. Αυτό αναμένεται να τονίσει με έμφαση και στις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, όσο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Γι’ αυτό η ΝΔ προτάσσει το επιχείρημα ότι εξαιτίας αυτής της αποτυχίας «χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο» και θεωρούν ότι οι τεχνοκράτες της τρόικας, βάζουν πάνω απ’ όλα τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους.

Μάλιστα, υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη, που ανήκουν στην ηγετική ομάδα, που λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι πλέον η χώρα απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα και αναφέρονται χαρακτηριστικά στην αρνητική κατ’ αυτούς εξέλιξη να είναι ένας επίτροπος της τρόικας σε κάθε υπουργείο.

Το «γαλάζιο» οικονομικό επιτελείο κρίνει ως ιδιαίτερα αρνητικό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αναφέρονται επικριτικά στην πρόταση για περαιτέρω μείωση των επιδομάτων που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και για το μεγάλο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές που κατά κύριο λόγο ενίσχυαν τη θέση των μη εχόντων.

Κόκκινη γραμμή για τη Ν.Δ. είναι και ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα, αφού υποστηρίζουν πως είναι ένα μέτρο που θα πλήξει καίρια τα εισοδήματα εκατομμυρίων ιδιοκτητών.

«Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους από το Δημόσιο προς τους ιδιώτες. Με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η Οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει μόνο με το Ζάππειο ΙΙ, δηλ. με επαναδιαπραγμάτευση, «προκειμένου να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο», όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αποφασίσει ότι θα πει «όχι» στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα από τη στιγμή μάλιστα που θα έρθει και σε ένα άρθρο και απλά η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμένει την εξειδίκευση των μέτρων για να δει τι θα πράξει στη συνέχεια.

Ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να επιμένει στη σκληρή γραμμή, για τους εξής λόγους,

α. Λόγω της έντασης των κοινωνικών αντιδράσεων και των κινητοποιήσων

β. Θεωρεί ότι θα διογκωθεί το αντικυβερνητικό μέτωπο λόγω των νέων μέτρων και προβλέπει κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις

γ. Εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα υποχωρήσει -υπό την πίεση τρόικας- ακόμα και στα σημεία που υπήρχε σύμπτωση απόψεων με τη ΝΔ.

δ. Υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο θα είναι δοκιμασία για το ΠαΣοΚ

ε. Προσδοκά σε κέρδη από τους αντιδρώντες ψηφοφόρους στις πλατείες
στ. Θέλει να ελαχιστοποιήσει τα κρούσματα διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό της Κ.Ο.

ΒΗΜΑ - Αρης Ραβανός

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: