Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Ολα νόμιμα, πολιτική απόφαση για Βατοπέδιο» - Η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη αφήνει αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για κεντρική πολιτική απόφαση σχετικά με τη μεταβίβαση των «ιερών» φιλέτων

«Ολα νόμιμα, πολιτική απόφαση για Βατοπέδιο»

Τρίτη 24 Μαίου 2011
Σε μία μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού επί Νέας Δημοκρατίας Γ. ...
Βουλγαράκη, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Η κ. Πελέκη απολογήθηκε στην ειδική εφέτη ανακριτή Ειρήνη Καλού για τα συμβόλαια που η ίδια συνέταξε για τη μεταβίβαση των «ιερών» φιλέτων της Μονής και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο, ότι όλα έγιναν νόμιμα κι ότι η ίδια δεν ωφελήθηκε ούτε ένα ευρώ από την υπόθεση.
Κατηγορίες
Η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη παρουσιάστηκε με το δικηγόρο της, Δ. Τσοβόλα, καθώς κατηγορείται για «ψευδείς βεβαιώσεις», «συνέργεια σε απιστία», καθώς επίσης και για «παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων», που σχετίζονται με τη σύνταξη των «ιερών» συμβολαίων αναφορικά με την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα (πάνω από 100 σελίδες) και απάντησε σε «βροχή» διευκρινιστικών ερωτήσεων που της υπέβαλε η εφέτης ανακριτής αρνούμενη κατηγορηματικά ότι συνέταξε τα επίμαχα συμβόλαια με σκοπό το προσωπικό όφελος.
Ωστόσο, όπως και πριν από μερικούς μήνες έτσι και χθες, υποστήριξε ότι υπήρξε πολιτική απόφαση για τη μεταβίβαση των ακινήτων, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια με μία κατάθεση-«βόμβα» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής (στις 14 Σεπτεμβρίου του 2010) είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τον πρώην πρωθυπουργό ισχυριζόμενη ότι υπήρξε «κεντρική πολιτική απόφαση».
«Παντελόνια»
Συγκεκριμένα είχε κάνει λόγο για «κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από το (τότε) πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς, και δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος». Χαρακτηριστικά, μάλιστα, είχε πει τη φράση «Εγώ ξέρω ότι όσοι φοράνε παντελόνια αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω».
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της κ. Πελέκη, η δίωξη σε βάρος της «είναι πολιτική» επειδή είναι σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.
Πάντως αργά χθες το βράδυ η κ. Πελέκη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ.
Παραγραφή
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου ερευνάται πλέον μόνο από την τακτική Δικαιοσύνη και αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς όσον αφορά τις τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων έχει υπάρξει πόρισμα παραγραφής.
Μέχρι τώρα, από το ανακριτικό γραφείο έχουν περάσει κατηγορούμενοι από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου κ.ά.
Θα ακολουθήσουν εμπλεκόμενοι ορκωτοί εκτιμητές, ενώ η ανάκριση αναμένεται να κλείσει με την απολογία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου.http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: