Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Με αυτούς θα πετύχετε;


Τρίτη 24 Μαίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr
Το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα να ανατρέξεις οποιαδήποτε στιγμή σε παλιότερες δηλώσεις διαφόρων παραγόντων για το ελληνικό πρόβλημα. Και αν το...
κάνεις αυτό αναζητώντας π.χ. τις σχετικές δηλώσεις είτε του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είτε της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, που προαλείφεται και ως διάδοχος του Ντομινίκ Στρος Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ, καταλήγεις σε μια απλή διαπίστωση. Ότι αμφότεροι στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας με τον πιο θερμό τρόπο. Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι.

Αν συγκρίνεις τις προηγούμενες με τις τωρινές δηλώσεις τους, βλέπεις ότι κάτι πήγε στραβά. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γιατί τώρα εμφανίζονται εξοργισμένοι με την Ελλάδα.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι άνθρωποι δεν αγανακτούν γενικώς εναντίον των Ελλήνων, όπως το κάνουν κάποιες ευτελούς ποιότητας φυλλάδες της Γερμανίας, η άλλων χωρών. Όταν λένε ότι η Ελλάδα απέτυχε, εννοούν ότι απέτυχε η πολιτική ηγεσία της. Η κυβέρνηση της. Και βεβαίως, στο μέτρο που «παραμυθιάζει» τον κόσμο με παχιά λόγια και εμμονή σε προβολή ανέφικτων αιτημάτων και συνθημάτων, η αντιπολίτευση της.

Τώρα, παρακολουθούμε κ. Πρόεδρε και σας και τον υπουργό σας των Οικονομικών να σπεύδετε να διαβεβαιώσετε τους ξένους ελεγκτές μας ότι θα κάνετε «εδώ και τώρα», όσα δεν κάνατε στους δεκαεννέα μήνες που πέρασαν. Δεν ξέρω αν θα σας πιστέψουν οι ξένοι. Εμείς όμως, που ζούμε από μέσα την κατάσταση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σας πιστέψουμε.

Προχθές οδηγήθηκαν στη φυλακή τρία στελέχη του ΣΔΟΕ που πιάστηκαν να τα παίρνουν. Αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πως συνήθως αυτοί που τα παίρνουν από του πολίτες, εκβιάζοντας, δεν τα βάζουν όλα στην τσέπη τους. Ένα μέρος από αυτά τα «ρίχνουν» σε ανώτερους τους. Από τους οποίους εξασφαλίζουν την τοποθέτηση σε «αποδοτικές θέσεις», αλλά ακόμη και ...εύφημες μνείες και γενικώς θετικές αξιολογήσεις.

Την ίδια ώρα που οι τρεις πάνε για την φυλακή, ο υπουργός σας τον Οικονομικών επιβραβεύει έναν από τους προστάτες τους, προωθώντας τον σε ακόμη πιο κρίσιμη αρχή, από την λειτουργία της οποίας υποτίθεται ότι περιμένουμε να πιάσετε επιτέλους τα μεγάλα ψάρια. Τους καρχαρίες της φοροδιαφυγής και τους μαύρου χρήματος.
Συγχαρητήρια. Τώρα θα τους πιάσετε όλους τους στόχους σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: