Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κουβέντα ή δουλειά;

Δευτέρα 30 Μαίου 2011

ΤΟΥ Ι. Κ. ΠΡΕTΕΝΤΕΡΗ

ΚΑΤΑ ΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, το γερµανικό Γενικό Επιτελείο τηλεγραφεί στο αυστριακό:
«ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
στο µέτωπο σοβαρή αλλά όχι καταστροφική». ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ απαντούν: «∆ΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ καταστροφική αλλά όχι ...σοβαρή». Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή µας. ΓΙ’ ΑΥΤΟ και προκύπτει η προφανής ερώτηση. Μήπως ήλθε η ώρα να αφήσουµε την κουβέντα και να κάνουµε καµιά δουλειά;

∆ΙΟΤΙ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΕΣ
τώρα ακούω για συναντήσεις, συνεννοήσεις, συνεδριάσεις, συνεργασίες, συναινέσεις, αλλά δεν βλέπω κανέναν να δουλεύει. Μια κακόγουστη µικροκοµµατική κλωτσοπατινάδα για το ποιος θα στριµώξει ποιον.

Ο ΤΟΠΟΣ ΒΑ∆ΙΖΕΙ
στον γκρεµό και το έχουµε ρίξει στην κουβέντα. Η οικονοµία βουλιάζει κι εµείς το συζητούµε. Η χώρα απειλείται και ψάχνουµε να βρούµε ποιος θα συµφωνήσει και ποιος θα διαφωνήσει µε τον άλλον. Ελεος.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ
ότι τα έχει αυτά ο Ελληνας. Ακόµη κι ο Ευρυβιάδης µε τον Θεµιστοκλή (που λέει κι ο Καρατζαφέρης) το κουβέντιασαν εξαντλητικά πριν ναυµαχήσουν στη Σαλαµίνα.

ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
την εποχή της Σαλαµίνας είχαν τέτοιες πολυτέλειες. Ούτε οι αγορές τούς κυνηγούσαν, ούτε τα spreads τούς ένοιαζαν, ούτε η τρόικα τους έκανε δύσκολη τη ζωή.

ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ
: ο Ευρυβιάδης τα βρήκε µε τον Θεµιστοκλή για να πολεµήσουν τους Πέρσες, όχι για να κόψουν τις συντάξεις και τα αφορολόγητα… Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δήλωσε ότι θα επιµείνει στον δρόµο της συνεννόησης. Πολύ ωραία και καλά θα κάνει. Ας ξεκινήσει, όµως, από την Μπιρµπίλη, τη Λούκα, τη Μαριλίζα, τον Παπουτσή, τον ∆ιαµαντίδη και τα άλλα παιδιά.

∆ΕΝ ΞΕΡΩ
αν θα αποδειχτεί ευκολότερο από τη συνεννόηση µε τον Σαµαρά, αλλά είναι σίγουρα χρησιµότερο. ∆ιότι µια κυβέρνηση µπορεί θαυµάσια να κυβερνήσει ακόµη κι αν δεν συµφωνεί η αντιπολίτευση. Αποκλείεται, όµως, να κυβερνήσει αν δεν συµφωνούν οι υπουργοί της. ∆ΕΝ ΜΠΟΡΩ, λοιπόν, να πω αν η κουβέντα περί συναίνεσης έκλεισε ή δεν έκλεισε τον κύκλο της. Αλλά, µεταξύ µας, ελάχιστα ενδιαφέρει. Ο ΤΟΠΟΣ διαθέτει κυβέρνηση, διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, διαθέτει ακόµη και πολιτικές δυνάµεις που γενικά συναινούν µε την κυβέρνηση, όπως ο Καρατζαφέρης και η Ντόρα. ∆εν υπάρχει, λοιπόν, καµία δικαιολογία για τόσο πολλή κουβέντα και για τόσο λίγη δουλειά. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ πως ο δρόµος για τη συναίνεση είναι εξαιρετικά απλός. Αν η κατάσταση αρχίσει να βελτιώνεται, αν η κυβερνητική πολιτική φανεί ότι αποδίδει αποτελέσµατα, τότε πολλοί θα τη χειροκροτήσουν και θα συµφωνήσουν µαζί της.

ΟΣΟ, ΟΜΩΣ
, κοστίζει χωρίς να αποδίδει, όπως συµβαίνει έως τώρα, είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα τρέξει να αγοράσει εισιτήριο για τον «Τιτανικό».

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: