Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Άκης για το "πόθεν έσχες" του...

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
του Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικά με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όσον αφορά χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής, από το πολιτικό γραφείο του Α.Τσοχατζόπουλου τονίζονται τα ακόλουθα:
Έκπληξη και απορία προκαλούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί απόφασης της Επιτροπής για περαιτέρω έλεγχο σε σχέση με τον Α.Τσοχατζόπουλο, παρότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν εντοπίζονται παρατυπίες σε σχέση με το πρόσωπό του.
Από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες» η παροχή στοιχείων από...
 τον τ. υπουργό, εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και επανειλημμένα, μια και του ζητήθηκαν, τον περασμένο Δεκέμβριο σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, στοιχεία για τρεις διαφορετικές περιόδους, και συγκεκριμένα: α) για την περίοδο 2000-2004, β) για την περίοδο 2000-έως σήμερα και γ) για την περίοδο από το 1981! (σε όποιες περιπτώσεις οι τράπεζες ήταν εφικτό να παρέχουν στοιχεία) που ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα υπουργού, έως και σήμερα.
Έδωσε δηλαδή πλήρη στοιχεία για εισοδήματα, όλες τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τη γενικότερη περιουσιακή του κατάσταση, σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις του, για όλα τα χρόνια, συμβάλλοντας έτσι εμπράκτως στο έργο της Επιτροπής, προκειμένου να διασφαλισθεί η ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων και να αποφευχθεί η δημιουργία «σκιών» στο δημόσιο βίο.
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η άμεση τοποθέτηση των υπευθύνων της Επιτροπής για το θέμα, καθώς από τις ανεπίσημες πληροφορίες που διέρρευσαν δημιουργούνται εντυπώσεις από τις οποίες επωφελούνται όσοι στη συγκεκριμένη συγκυρία υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες
.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: