Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Καταγγελία κατά Σωτηρόπουλου ότι ηλεκτροδότησε το γιο του

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011
Μια καταγγελία, που αφορά τον τέως δήμαρχο Φαρρών, Δημήτρη Σωτηρόπουλο, περιήλθε σε γνώση του attacktv, ενώ, όπως έγινε γνωστό, απασχολεί και την Επιτροπή Απογραφής, που έχει συγκροτηθεί, βάσει των προβλέψεων του Νόμου, κι έχει ήδη αρχίσει το έργο της, στο νεοσύστατο Δήμο Ερυμάνθου, στον οποίο έχει ενσωματωθεί και ο τέως Δήμος Φαρρών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα ......με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το attacktv, αγροτική αποθήκη, που ανήκει στο γιο του τ. δημάρχου, Νικόλαο, και η οποία βρίσκεται στα Λαλιωτέικα, προς την περιοχή Κεντράδι Σταροχωρίου, ηλεκτροδοτήθηκε με δαπάνη του Δ. Φαρρών.
Σε σχετικό έγγραφο, που απεστάλη από τη ΔΕΗ προς το Δήμο Φαρρών, στις 24/7/2010, γνωστοποιείται ότι πραγματοποιήθηκε η προμελέτη ηλεκτροδότησης της ανωτέρω αποθήκης και προέκυψε συμμετοχή του Δήμου στη δαπάνη, ύψους 15.922,20 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%.
Ακολούθως, αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους μπορούσε να καταβληθεί το ποσό: είτε τοις μετρητοίς, οπότε με τη σχετική έκπτωση, θα καταβάλλονταν 18.017,56 ευρώ, είτε σε τρεις άτοκες δόσεις των 5.307,40 ευρώ, μαζί με την πρώτη εκ των οποίων θα καταβαλλόταν και ΦΠΑ 3.663,10 ευρώ. Τελικά, επιλέχθηκε ο πρώτος τρόπος, όπως αποδεικνύεται κι από το αντίγραφο τιμολογίου, με ημερομηνία 26/11/10, που επίσης έχει στα χέρια του το attacktv, και όπου στη θέση του πελάτη αναγράφεται: Δήμος Φαρρών.
Τι υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος
Το attacktv, επιθυμώντας να λάμψει η αλήθεια, επικοινώνησε τόσο με τον κ. Σωτηρόπουλο όσο και με το δήμαρχο Ερυμάνθου, Θάνο Καρπή.
Ο κ. Σωτηρόπουλος απέδωσε τα καταγγελλόμενα στη “συνήθεια που είχαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια να... δικαστηριοποιούν την πολιτική”, θέτοντάς τον μονίμως στο στόχαστρο, όπως είπε.
Όσο για την... ταμπακιέρα, υποστήριξε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε παρά για μία ακόμη επέκταση του δημοτικού φωτισμού (για την οποία, όπως ανέφερε, έχει προηγηθεί και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), όπως έχει συμβεί άπειρες φορές ως τώρα. Παραδέχτηκε, βέβαια, ότι από τη συγκεκριμένη ενέργεια επωφελήθηκε ο γιος του, αλλά όχι μόνον αυτός. Συγκεκριμένα, τόνισε: “Ο Δήμος έκανε επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού, με βάση αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσα στις πολλές επεκτάσεις είναι και αυτή, που εξυπηρετεί 10 άτομα, ανάμεσα στα οποία δεν σας κρύβω ότι είναι και ο γιος μου. Τι θα έπρεπε, άραγε, να γίνει; Να εξαιρεθεί, μόνο και μόνο επειδή είναι γιος μου;”.
Από την πλευρά του, ο κ. Καρπής ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να εκφέρει άποψη για το θέμα, εφόσον ήδη η Επιτροπή Απογραφής, που απογράφει τα περιουσιακά στοιχεία, τις οφειλές, αλλά και τις εισπράξεις του Δήμου, διερευνά τόσο αυτή όσο και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Υπενθύμισε δε ότι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται να γίνει έλεγχος από ορκωτό λογιστή και στη συνέχεια να έρθει το σύνολο των στοιχείων στο Δημοτικό Σύμβουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: