Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Λάθη κατά την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων - Επικοινωνία της Βουλευτού Μ. Μίχο με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011
Τη διαβεβαίωση ότι ο ΟΠΕΚΕ θα διορθώσει τα λάθη που έχουν  γίνει κατά την ψηφιοποίηση  ορισμένων  αγροτεμαχίων αγροτών,  έλαβε η Βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μόσχο Κορασίδη. Σε  επικοινωνία που είχε η κα Μίχου, ο κ. Κόρασίδης ανέφερε ότι από τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και αυτές οι πληρωμές.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟO ΟΠΕΚΕΠΕ εφέτος ..
κατάφερε να πληρώσει σε δικαιούχους παραγωγούς από 1.1.2010 έως 31.12.2010 συνολικό ποσό 5,589 δις ευρώ από τα οποία: 4,531 δις ευρώ αφορούν το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης, όπου για πρώτη φορά για τα έτη 2009 και 2010 οι πληρωμές έγιναν με βάση την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. 

Ωστόσο παρέμεινε μια μικρή κατηγορία δικαιούχων που δεν έχει πληρωθεί επειδή στους διασταυρωτικούς ελέγχους προέκυψε ότι: είτε μεταφέρθηκαν λάθος ψηφιοποιημένα αγροτεμάχια στον ΟΠΕΚΕΠΕ είτε σε περιπτώσεις που ο έλεγχος έγινε με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης, φάνηκε να υπάρχουν λάθη σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ή λάθη σε εκτάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως μη επιλέξιμες, λόγω της εμφάνισής τους ως βοσκότοποι.

H ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Επειδή η ευθύνη σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει τους παραγωγούς και εφόσον η βουλευτής έγινε δέκτης τέτοιων παραπόνων, από απλήρωτους δικαιούχους και στην Πιερία, έκανε σχετικές ενέργειες εύρεσης λύσης επικοινωνώντας με την ΕΑΣ Πιερίας και σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μετά από επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ Κορασίδη Μόσχο, ο ίδιος τη διαβεβαίωσε πως οι παραπάνω περιπτώσεις είναι προς επεξεργασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν διορθωθεί τα προαναφερθέντα σφάλματα οπότε και ο Οργανισμός θα είναι έτοιμος να πληρώσει, ανάμεσα στις 24 έως 29 Ιανουαρίου.  Για τα υπόλοιπα αγροτεμάχια που φαίνονται ως μη επιλέξιμα και  για να γίνουν οι πληρωμές, πρέπει η ΕΑΣ να προβεί σε διοικητικές πράξεις ανά παραγωγό, τις οποίες θα αποστείλει για διόρθωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
Η προσπάθεια που έγινε όλο το 2010, συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης, σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010. Επίσης υπήρχε και η δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων για τη βελτίωση της εφαρμογής. Ο τρόπος αυτός υποβολής της αίτησης, θα επεκταθεί στο προσεχές διάστημα ώστε να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες και κατ’ επέκταση και των πληρωμών των παραγωγών. (ΒΗΜΑ ΟΛΥΜΠΙΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: