Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ποιον κοροϊδεύετε;


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Ήθελα να ήξερα ποιον θαρρείτε πως ξεγελάτε. Εμάς, του πολίτες, η την συνείδηση σας; Διότι μόνο ως απόπειρα ξεγελάσματος... μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτό που παρακολουθούμε. Και το οποίο είναι ένα πολιτικό θέατρο χειρίστης ποιότητας.

Διαλέξατε την ώρα. Την ώρα ακριβώς που αποδεικνύεται το αυτονόητο. Ότι δηλαδή όλη η κατασκευή για την παραπομπή τριών πρώην υπουργών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήτανε πύργος από τραπουλόχαρτα. Διότι το δικαστικό συμβούλιο δεν ήταν δυνατόν να βγάλει άλλη απόφαση παρά μόνο να επιβεβαιώσει ότι, χάρη στις εξοργιστικές μεθοδεύσεις, τα αδικήματα των υπουργών, και αν ακόμη είχαν τελεσθεί, έχουν ήδη παραγραφεί.

Αυτή την ώρα σας ακούμε κ. Πρόεδρε να δίνετε "αυστηρές εντολές" και "οδηγίες" στους υπουργούς σας για να αλλάξει τάχα ο κατάπτυστος νόμος, ο δήθεν "περί ευθύνης υπουργών", που είναι το διακομματικώς ψηφισμένο "ωραίο μου πλυντήριο", διά του οποίου όλοι αποδίδονται ως "λεύκες περιστερές" στο εκλογικό σώμα.

Δηλαδή τι θα αλλάξει; Θα πάτε κόντρα στο Σύνταγμα που εσείς, διά χειρός Ευάγγελου Βενιζέλου διαμορφώσατε και με συνυπευθυνότητα ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση και τότε, και Νέας Δημοκρατίας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, υπερψηφίσατε; Το ξέρετε δα ότι δεν μπορείτε.

Τι μας ζαλίζετε με τις μεγαλοστομίες που εκτοξεύονται κάθε τόσο, πότε σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και πότε στα πλαίσια των συνεδριάσεων των ουκ ολίγων εξεταστικών επιτροπών; Ποιος περιμένετε να πιστέψει ότι τάχα θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν "παραδειγματικά" οι ένοχοι, όπως ακούμε κάθε τόσο;

Ρυθμίσεις που επιβάλλονται με διατάξεις του Συντάγματος, μόνο με συνταγματική διάταξη ανατρέπονται. Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια μας και ...χάντρες για να ικανοποιούνται οι κομματικοί ιθαγενείς ότι τάχατες "επιχειρείται κάθαρση του δημοσίου βίου" και "πατάσσεται η πολιτική διαφθορά".

Αν πράγματι θέλατε, αμφότερα τα κόμματα εξουσίας, δεν θα περιμένατε την επόμενη Βουλή, για να ξεκινήσετε μια διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί στην μεθεπόμενη. Θα μπορούσατε να συμφωνήσετε στο απλούστερο: Στην προκήρυξη δημοψηφίσματος, για την αναθεώρηση των μη θεμελιωδών διατάξεων του.

Ό,τι δεν μπορεί να κάνει αυτή η Βουλή, μπορεί κάλλιστα να το κάνει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Αυτός που πληρώνει και το μάρμαρο, για όλες τις λαθροχειρίες υπουργών και παρατρεχάμενων τους, οιουδήποτε χρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: