Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγει ο διάλογος

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011
Ανοίγει ο διάλογος
Τις προσεχείς ημέρες η σύσκεψη για τις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου
Θέμα ημερών είναι η ...πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου, του οποίου τη φύλαξη έχει αναλάβει προσωρινά το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου.
Όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διοικητής του ΨΝΠΟ, η σύσκεψη θα συγκληθεί από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και σ’ αυτήν θα μετέχουν φορείς του νομού μας.
Ο κ.  Κοσμαδάκης,  τόνισε ότι ήδη ένα μέρος του παλιού νοσοκομείου χρησιμοποιείται από το ΨΝΜΠΟ, αφού εκεί έχει μεταφερθεί η Μονάδα Φροντίδας Ψυχικής Υγείας.
Παράλληλα, στο κτίριο που δώρισε η ο Σύλλογος Ολυμπιονικών και η Κοινωνική Αλληλεγγύη, λειτουργεί η Σχολή Νοσηλευτών όπου εκεί θα συστεγάζεται και θα λειτουργεί και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ψυχιατρείου.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, είπε ο διοικητής του ΨΝΠΟ,  έχει υποβληθεί το τεχνικό σκέλος στην υγειονομική περιφέρεια για  να ετοιμαστούν και να λειτουργήσουν τα εξωτερικά ιατρεία των δύο νοσοκομείων. «Ο σχεδιασμός προχωρά , έχει  βγει το κοστολόγιο σε ότι μας αφορά, το ίδιο θα κάνει και το γενικό νοσοκομείο. Συνεργάζονται οι δυο τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων για να προσδιορίσουμε επακριβώς  με κάθε λεπτομέρεια ποιες εργασίες θα γίνουν,  ποια υλικά χρειάζονται,  και πόσο θα κοστίσουν για να προχωρήσουμε.  Χρειάζονται  αυτά  για να πάρουμε δυο αποφάσεις, τα δυο διοικητικά  συμβούλια  για να προχωρήσει η διαδικασία», κατέληξε ο κ. Κοσμαδάκης

Αρχές Ιουλίου η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων


Ο διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο της συγχώνευσης του ψυχιατρικού, με το γενικό νοσοκομείο αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Όπως τόνισε, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει επισήμως ότι μέχρι 31 Μαρτίου ολοκληρώνεται ο χάρτης υγείας οπότε μετά θα ξέρουν  τι υπάρχει,  και ανάλογα θα προχωρήσει η διαβούλευση, ώστε αρχές Ιουλίου να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις. Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη μας, είχε πει ότι το ψυχιατρικό νοσοκομείο στην Πέτρα Ολύμπου θα πρέπει να κλείσει και τυπικά  μέχρι τον Αύγουστο.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο κ.Κοσμαδάκης αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, καθώς έχει πολλές ερμηνείες. «Μια είναι η ετυμολογική ότι κάτι λειτουργεί και το κλείνεις. Στην προκειμένη περίπτωση ως άσυλο το Ψυχιατρείο δεν λειτουργεί έχει κλείσει από το 2004, άρα απομένει η τυπική διαδικασία του κλεισίματος. Υπάρχει όμως και ένα ολόκληρο δίκτυο δομών και υπηρεσιών που παρέχονται, ξενώνες, οικοτροφεία,  προστατευόμενα διαμερίσματα, και  όλο αυτό είναι το καλύτερο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους  Άγγλους αξιολόγητες που έλεγξαν την διαδικασία τον περασμένο Ιούλιο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, θα περιμένουμε, γιατί ότι και αν γίνει θέλει τον χρόνο του, θέλει τον σχεδιασμό του, θέλει τις αποφάσεις».(
Πολιτεία
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: