Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Παρούσα η Περιφέρεια, απόντες οι νέοι δήμοι

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων με τους νέους αιρετούς άρχοντες
Με απόντες τους τρεις νεοεκλεγμένους δημάρχους των νέων δήμων του νομού, αλλά με παρόντες τους περιφερειακούς συμβούλους Πιερίας και ...την αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, συνεδρίασε χθες η Επιτροπή κατά των διοδίων.
vasiko_2Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ Πιερίας, ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής κατά των διοδίων στους νεοεκλεγέντες αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Γενάρη του 2011.
vasiko_1Σε γενικές γραμμές, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίου και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι, συμφώνησαν με την φιλοσοφία της Επιτροπής, δηλώνοντας παρόντες σε ότι αποφασίσει, αφού ο στόχος είναι ένας, η διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών του νομού.
vasiko_3Η κ. Μαυρίδου, αν και διευκρίνισε ότι ακόμα δεν έχει κάποιο ρόλο, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σημειώνοντας ότι νέοι άρχοντες του τόπου, οφείλουν να δεσμευτούν και όλοι μαζί να «κεντρίσουν» την κεντρική εξουσία για την επίλυση των προβλημάτων που πηγάζουν από τη λειτουργία των διοδίων, ενώ παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή κατάφερε να αφυπνίσει και τους πολίτες, αλλά και την πολιτική ηγεσία με τον αγώνα που έκανε μέχρι σήμερα, ο οποίος είχε και αποτέλεσμα.
vasiko_4«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας, θα είμαι παρόν σε κάθε αγώνα σας», δήλωσε ο δήμαρχος Δίου και περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ενώ την ανάγκη ενός συλλογικού αγώνα χωρίς κομματικούς χρωματισμούς στάθηκαν στις σύντομες τοποθετήσεις τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης, Λάκης Παπαϊωάννου και Νίκος Παπανικολάου.
Στην πρόσκληση δεν ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος. «Η συμμετοχή των δημάρχων Κορινού, Μεθώνης, Πύδνας και Κολινδρού στους αγώνες και στην Επιτροπή, ήταν καθοριστική και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα», ανέφερε ο Παναγιώτης Αγγελίδης, μέλος της Επιτροπής, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την απουσία των τριών νεοκλεγμένων δημάρχων. «Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, καλώντας τους νέους αιρετούς να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων.
vasiko_5Όσον αφορά τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν την Επιτροπή, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι η κατασκευή παράπλευρων διοδίων στην Λεπτοκαρυά και η εξωπραγματική αύξηση του 40% στην τιμή των διοδίων των Μαλγάρων.
Όπως ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής, η φιλοσοφία της παραμένει να μην αποκλειστεί κανείς από τον αγώνα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοί και απαραίτητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: