Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα – Δύο συλλήψεις

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα – Δύο συλλήψεις 

Συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένα δέματα, που είχαν αποδέκτες τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τρεις πρεσβείες ξένων χωρών στην Ελλάδα, απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές.
Το σχέδιο ήρθε στο φως μετά τη μικρής ισχύος έκρηξη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία μετέφεραν πάνω τους δύο από τους...
φακέλους-βόμβες και ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο δεύτερος δηλώνει πολιτικός κρατούμενος.

Σχέδιο συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης


Σχέδιο συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένα δέματα φέρεται να απετράπη την τελευταία στιγμή μετά από μικρής ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε  σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.
Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθησαν στο Παγκράτι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο νεαροί  ηλικίας 22 και 24 χρονών, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες.

Ο  ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο ευρείας κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι στις 11.47. Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου, που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών.

Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί  βρήκαν στην κατοχή των δυο συλληφθέντων απόδειξη παράδοσης φακέλου σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64, στο Παγκράτι. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 22χρονος συλληφθείς ήταν αυτός που παρασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ο ίδιος που μπήκε στην εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι προκειμένου να παραδώσει έναν φάκελο για αποστολή.  Ο ίδιος φαίνεται πως είχε ξαναπάει στην εταιρεία την περασμένη Τετάρτη για να πάρει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες αποστολής δεμάτων, με την ίδια μεταμφίεση.

Ο 24χρονος κρατά τελείως αρνητική στάση και ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικός κρατούμενος. Και οι δύο κρατούνται και ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Οι πρώτες συλλήψεις μελών της οργάνωσης έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2009, σε μονοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Η οργάνωση ''Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς'', πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2008.

Αντιδράσεις

Για ευκαιρία που δεν πρέπει νε μείνει αναξιοποίητη έκανε λόγο η ΝΔ.

«Η Πολιτεία βρίσκεται για μια ακόμη φορά ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα παραμείνει αναξιοποίητη και ότι θα επιτευχθεί ένα αποφασιστικό βήμα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας», τόνισε ο αρμόδιος υπεύθυνος, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης θα στηρίξει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση, «ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει και πάλι στον “πειρασμό” της θριαμβολογίας και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης».
Για άμεση παρέμβαση στο κλίμα των εκλογών, έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ. 

«Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι η τρομοκρατία, με την απόπειρα νέων χτυπημάτων , ήθελε να κάνει παρέμβαση στις εκλογές. Οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σχέδια που εξυφαίνονται στο εξωτερικό και έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κωστής Αιβαλιώτης.
«Η σημερινή υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων-εκρηκτικών μηχανισμών, κατά τα πρότυπα παλαιότερου χτυπήματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συμβάλει στην τρομοκράτηση της κοινωνίας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Οι καταδικαστέες αυτές ενέργειες και πρακτικές δεν πρέπει να γίνουν αιτία να χαθεί η βασική πολιτική στόχευση αυτών των εκλογών, που είναι η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου», τόνισε σχετικά και ο Συνασπισμός. ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ 105,8 – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: