Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Εντολή νίκης!


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Εντυπωσιακή υποδοχή Μάρκου Μπόλαρη στην Κατερίνη - Μάρκος Μπόλαρης:  Σας ζητούμε την εντολή, είπε ο κ. Μπόλαρης, γιατί έχουμε την πρόταση για να δημιουργήσουμε Μέτωπο Ανάπτυξης σε όλη τη Μακεδονία. Γρ.Παπαχρήστος: Μαζί θα εργαστούμε για την Πιερία των αξιών, για την Πιερία των ονείρων μας
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ο υποψήφιος... Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν.Πιερίας Γρηγόρης Παπαχρήστος παρουσίασαν τους βασικούς άξονες των προγραμματικών τους θέσεων για τη δημιουργία «Μετώπου Ανάπτυξης» στην Πιερία και την Κεντρική Μακεδονία.
«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας προτάσεων είναι ο άνθρωπος», τόνισαν καταχειροκροτούμενοι από το πολυπληθές ακροατήριο, στέλνοντας μήνυμα νίκης.
Δεν έλειψαν οι αναφορές στον Όλυμπο, την αρχαία γη του Δίου, τον τουρισμό, τη γεωργία από τους δυο ομιλητές που ζήτησαν εντολή να δημιουργήσουν ένα «Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Κεντρική Μακεδονία, που θα την καταστήσουν πρωταγωνίστρια.
      Χειροκροτούμενος από ένα ιδιαίτερα θερμό ακροατήριο ο κ. Παπαχρήστος ανέβηκε στο βήμα καλωσορίζοντας τους συμπολίτες του και ευχαριστώντας τους για την εντυπωσιακή τους παρουσία. Ξεκίνησε τονίζοντας: «Τις μέρες αυτές που είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με χιλιάδες πολίτες του νομού μας και να τους ενημερώσουμε για τη σημασία του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις προγραμματικές μας θέσεις για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πιερίας, θεωρώ πως εισπράξαμε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους. Και τούτο γιατί πείσαμε τους συμπολίτες μας ότι εμείς πιστεύουμε στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, έχουμε συγκεκριμένη προγραμματική πυξίδα, διαθέτουμε εμπειρία και γνώση, είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση του νέου ριζοσπαστικού θεσμού που θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά στη χώρα μας. Η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση γίνεται πλέον πραγματικότητα . Μετά από 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους σπάει το γραφειοκρατικό αθηνοκεντρικό κράτος που στραγγάλιζε κάθε δημιουργική προσπάθεια των δυνάμεων της περιφέρειας. Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναδεικνύουν ένα ισχυρό δίλημμα για την Κεντρική Μακεδονία και την Πιερία. Ποιοί μπορούν να εγγυηθούν ότι κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο θα ανατείλει στον τόπο μας; Ποιοι μπορούν να εγγυηθούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Πιερίας»;
      Εξιδανικεύοντας την πρότασή του για την Πιερία ο κ.  Παπαχρήστος τόνισε: «Σ΄αυτό τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε, ο καθένας έγγραψε και γράφει την δική του ιστορία στην ενασχόληση του με τα κοινά και πολιτικά πράγματα του τόπου μας.
Η δικιά μου μακρόχρονη παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα μου στην υλοποίηση και εφαρμογή αναπτυξιακών δράσεων, καινοτομιών και πρωτοβουλιών.
Τώρα θα αξιοποιήσω όλες μου τις εμπειρίες και τις γνώσεις για να συμβάλω να καταστεί η Πιερία τόπος ανάπτυξης των δυνατοτήτων και των προσδοκιών όλων των Πιεριέων. Μαζί με όλους εσάς θα εργαστούμε για την Πιερία των αξιών, για την Πιερία των ονείρων μας. Σε αυτό τον τόπο πολλοί κατά καιρούς προσπάθησαν. Αρκετά έχουν γίνει. Δεν μηδενίζω καμία προσπάθεια. Όμως δεν έγιναν τα σημαντικά και τα σπουδαία. Και τούτο γιατί έλειψε ο στρατηγικός σχεδιασμός που θα μεγιστοποιούσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πιερίας. Ο Αγροτικός και Τουριστικός Τομέας που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής δραστηριότητας του νομού μας έχουν αναπτυχθεί με πολλές διαστρεβλώσεις και προβλήματα. Η επιχειρηματικότητα δεν υποστηρίχθηκε με καινοτόμες δράσεις και σύγχρονες υποδομές. Οι τομείς αυτοί θα πρέπει άμεσα να ανασυγκροτηθούν προκειμένου να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της Πιερίας».
Οι προτάσεις
Οι προγραμματικές στοχεύσεις και προτεραιότητες που θα συμβάλουν στη νέα αναπτυξιακή προοπτική  όπως είπε ο κ. Παπαχρήστος, είναι:
-Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δραστηριοτήτων. Το επιχειρηματικό πνεύμα των Πιεριέων θα βρεί το δρόμο της δημιουργικής έκφρασής του
-Ο αναπροσανατολισμός των δράσεων του τουριστικού τομέα με την ενσωμάτωση του πλούσιου και μοναδικού πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος της Πιερίας
-Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα για την παραγωγή πιστοποιημένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων προς όφελος των αγροτών και των καταναλωτών
-Η προστασία και η προβολή του Ολύμπου, των Πιερίων, του Δίου, των Λειβήθρων, της Πύδνας.
-Η προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας θα χαρακτηρίζει κάθε αναπτυξιακή διαδικασία
- Η άμεση εφαρμογή μέτρων αντιρρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου και των ακτών της Πιερίας, η αντιπλημμυρική προστασία και η διαχείριση υδάτινων πόρων
-Η ολοκλήρωση υποδομών για τις οδικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες
-Η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης
-Η αναβάθμιση της λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. και τη σύνδεσή του με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Πιερίας
-Η ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας του νομού με την ενίσχυση του ρόλου του Φεστιβάλ Ολύμπου και των πολιτιστικών φορέων του νομού
-Η ανάπτυξη δικτύου προληπτικής ιατρικής, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και η λήψη μέτρων προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων
-Η σύνδεση της Πιερίας με το μητροπολιτικό κέντρο της Περιφέρειας, τη Θεσσαλονίκη, με σχέσεις αλληλοτροφοδότησης σε θέματα επικοινωνίας, έρευνας και καινοτομίας.
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και το λόγο αμέσως μετά πήρε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπόλαρης, για τον οποίο ο κ. Παπαχρήστος είπε χαρακτηριστικά: «Ως επικεφαλής του συνδυασμού μας βρίσκεται ένας σπάνιος πολιτικός με μεγάλη εμπειρία στην Βουλή και την Αυτοδιοίκηση. Ένας άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία, ένας Μακεδόνας με βαθιά συναίσθηση της ιστορικότητας και της αξίας της Μακεδονίας, ένας πολιτικός με καθαρό και ποιοτικό πολιτικό λόγο, με ήθος και αξιοπρέπεια, χαρακτηριστικά που σπανίζουν στη σύγχρονη πολιτική σκηνή. Αυτός είναι ο Μάρκος ο Μπόλαρης».
Ο κ. Μπόλαρης 
Σε αυτές τις εκλογές να μη μείνετε στα λόγια που θα ακούσετε. Για να έρθει κάποιος και να διεκδικήσει την ψήφο πρέπει με την μέχρι σήμερα πορεία του να αποδείξει πως αξίζει, είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης στην ομιλία του χθες στην Εκάβη, καταθέτοντας την πρόταση του για την ανάπτυξη στην Πιερία.
Ο κ. Μπόλαρης μίλησε για την γεωργία, τον τουρισμό, τον Όλυμπο και τα πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Πιερίας που μέχρι σήμερα έμειναν αναξιοποίητα.
Σημείωσε πως η πρόκληση και η αλλαγή που φέρνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικές και έκανε λόγο για σπουδαία τομή που έχει επίκεντρο τον πολίτη της Περιφέρειας.
«Σας ζητούμε την εντολή», είπε ο κ. Μπόλαρης, «γιατί έχουμε την πρόταση για να δημιουργήσουμε Μέτωπο Ανάπτυξης σε όλη τη Μακεδονία. Σας ζητούμε την εντολή για να ανατρέψουμε την κακή εικόνα, να δημιουργήσουμε θύλακες ανάπτυξης, να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τα παιδιά μας».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1-11-2010
18:00   ΚΑΤΕΡΙΝΗ (ομιλία στο καφενείο ΤΣΑΧΟΥΡ)
19:00 ΝΕΑ ΕΦΕΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: