Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
mauridou_sxol
Με το πρόγραμμα ανά χείρας η υποψήφια αντιπεριφεριαάρχης Πιερίας-με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη- εξέφρασε τη... βεβαιότητα ότι οι Πιεριείς διάλεξαν (από την πρώτη Κυριακή) το συνδυασμό με βάση «το στρατηγικό σχεδιασμό του για την ανάπτυξη της περιοχής».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας διένειμε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, η κ. Μαυρίδου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πιερίας, «ως ισχυρή ομάδα εκπροσώπησης του νομού στο νέο περιφερειακό συμβούλιο» πρόκειται ( μεταξύ άλλων) να αναλάβουν:
-Την έγκριση και παρακολούθηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων κατά την κείμενη νομοθεσία
-Την απαλλοτρίωση ακινήτων
-Την εκποίηση, ανταλλαγή και δωρεά ακινήτων, καθώς και τη σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων
-Τη σύναψη δανείων
Αυτά και άλλα (πάρα) πολλά, συνιστούν ένα «συμβόλαιο» (όπως αναφέρεται), το οποίο υπογράφει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το λαό της Πιερίας.
Όπως καταλαβαίνετε, δικηγόρος στο επάγγελμα η κ. Μαυρίδου, δε μπορεί να αποφύγει τη χρήση (και διατύπωση) αυστηρών νομικών όρων. Οι οποίοι βέβαια ερμηνεύονται και πολιτικά, αλλά δυστυχώς είναι πολύ γενικόλογοι και για την ώρα αδυνατούμε να σας τα κάνουμε λιανά, για να καταλάβετε κι εσείς τι ακριβώς υπογράφετε.


Στο 12,2% έφτασε η επισήμως καταγεγραμμένη ανεργία τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, έναντι 9% τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Πάνω από 165.000 νόμιμες θέσεις εργασίας χάθηκαν το τελευταίο 12μηνο και πάνω από 40.000 μόνο τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.
Αρνητικά είναι τα στοιχεία και για τους οικονομικά ανενεργούς πολίτες (αδρανείς ή με «μαύρη εργασία»), παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τονώσει τα έσοδα των Ταμείων από τις εισφορές.
Αναλυτικά σε ετήσια βάση:
-οι άνεργοι αυξήθηκαν 35,4% σε 613.108, από 452.706
-οι απασχολούμενοι μειώθηκαν 3,6% σε 4.398.890 από 4.564.246
-οι οικονομικά ανενεργοί αυξήθηκαν 1% σε 4.298.958 από 4.255.326

Γενικά οι απασχολήσιμοι, κατά πως τους έλεγε ο Σημίτης (αλλά μη απασχολούμενοι) αυξάνονται και πληθαίνουν.
Στη δε κεντρική Μακεδονία, χτυπάνε κόκκινο (στο 13,5% η ανεργία στην περιφέρειά μας).
Όπερ, με το μυαλό … ζελέ απ’ την απόγνωση, ένας θεός ξέρει τι θα ρίξουν στις κάλπες την Κυριακή!


Καταλήψεις και μπλόκα στα ταμεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή πηγαίνουν στα επείγοντα να μην πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ της εισόδου στο νοσοκομείο, ούτε για τις εξετάσεις που θα κάνουν, σχεδιάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη μεθεπόμενη εβδομάδα (από τις 22 Νοεμβρίου και για μια εβδομάδα).
Σου λέει, δε φτάνει που έχουν πληρώσει ήδη, μέσω της φορολογίας, για το
ΕΣΥ, δε φτάνει που πληρώνουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία, πώς κύριε Λοβέρδο μου τους καλείς τώρα (εν μέσω κρίσης και αναδουλειάς) να ξαναπληρώσουν!


1
Την ευκαιρία να απολαύσει τον πεζόδρομο της Κατερίνης, είχε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αφού επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Γρηγόρη Παπαχρήστου, περπάτησε μέχρι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για την καθιερωμένη συνέντευξη.
Ο κ. Λοβέρδος συνομίλησε (και άκουσε σειρά παραπόνων) με καταστηματάρχες, ενώ έδειξε αιφνιδιασμένος, όταν συνάντησε τον Λάκη Παπαϊωάννου έξω από το εκλογικό κέντρο της Σοφίας Μαυρίδου.
Με τον κ. Παπαϊωάννου είχε θερμή συνομιλία, αφού είναι γνωστό ότι ο υπουργός είναι ποδοσφαιρόφιλος. Και εδώ που τα λέμε καλά κάνει, διότι από το ποδόσφαιρο, υπάρχει και μια πιθανότητα να δει χαρά… από την πολιτική πόσες υπάρχουν;


2
«Ήρθα με την ιδιότητα του Υπουργού Υγείας και μόνον, αλλά θεώρησα ότι ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να επισκεφθώ τα γραφεία του κόμματος στην Κατερίνη», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Λοβέρδου κατά τη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε.
Η δήλωση αυτή, προκάλεσε μια σχετική αμηχανία σε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι εκείνη την ώρα, απαντούσαν ότι δεν κλήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος και ο Νομάρχης Πιερίας στη συνάντηση στο νοσοκομείο επειδή αυτή ήταν κομματική.
Επί της ουσίας, για μια ακόμη φορά (και πάλι σε θέμα που σχετίζεται με το νοσοκομείο) επιλέχθηκε να μην κληθεί (ή να μην ενημερωθεί) ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας. Πάντως ερωτηθείς σχετικώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρίνισε ότι την ευθύνη της ενημέρωσης την είχε η… Κατερίνη και προφανώς δεν εννοούσε τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως για να λέμε την αλήθεια, η συνάντηση στο νοσοκομείο στην οποία συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, καθώς και συνδικαλιστές του νοσοκομείου και η οποία έγινε και με κλειστές πόρτες, περισσότερο σε κομματική μάζωξη φέρνει, παρά σε επίσκεψη υπουργού…


3
Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πιερίας του Γρηγόρη Παπαχρήστου επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Παπαχρήστος συνομίλησε μαζί του για θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και της πρόνοιας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις σκέψεις του και τις προτάσεις του για την Πιερία. Από την πλευρά του, ο Υπουργός κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε τον κ. Παπαχρήστο ότι η συνάντησή τους θα επαναληφθεί μετά τις εκλογές έτσι ώστε να διαμορφώσουν από κοινού ένα συγκροτημένο σχέδιο και πρόγραμμα για θέματα υγείας στο νομό Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: