Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: «Καθαρή και ίση μεταχείριση στις σχέσεις δήμου-προμηθευτών»

 

Πέμπτη 21 Οκτώβριος 2010
Την μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και τους συνεταιρισμούς Ηλεκτρολόγων, Αλουμινοκατασκευαστών και Ελαιοχρωματιστών επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Νίκος Μηλιώτης. Συνομιλώντας ..με δραστήριες παραγωγικές ομάδες, έμαθε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Κατερίνη, ενώ ενημερώθηκε και για το επίπεδο στο οποίο λειτουργεί η ανακύκλωση στο δήμο.

Στον τομέα της ανακύκλωσης, αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι υπάρχει έλλειψη σε κάδους αυτή τη στιγμή στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και γενικότερα έλλειμμα ευαισθητοποίησης μεταξύ των πολιτών. Αυτό οφείλεται και στην προώθηση της συγκεκριμένης πρακτικής, καθώς πριν 5-6 χρόνια η επιχείρηση είχε 5-10% υπόλειμμα και τα υπόλοιπα ήταν ανακυκλώσιμα, ενώ τώρα τα φορτία που δέχεται έχουν πολύ περισσότερα υπολείμματα. Συγκεκριμένα δόθηκε το παράδειγμα της Ημαθίας, όπου μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για πρόστιμα που υπάρχουν όταν τοποθετούνται σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης και τα αποτελέσματα ήταν αισθητά.
Η εταιρεία αντιμετώπισε κάποια προβλήματα πριν 4 χρόνια, όταν ο δήμος είχε διακόψει τη συνεργασία, ενώ ακόμα και τώρα παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες στη συνεργασία. Ο κ. Μηλιώτης από την πλευρά του συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, ενώ τόνισε ότι από τη θέση του δημάρχου θα φροντίσει ώστε να υπάρξει άριστη συνεργασία που θα βελτιώσει τα αποτελέσματα.
http://politispierias.blogspot.com/2010/10/blog-post_1808.html#more

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

Η «πράσινη» επένδυση ήταν μαύρη από όλες τις απόψεις. Οι θέσεις εργασίας ανύπαρκτες , το τοπικό όφελος το ψάχνουμε ακόμα.Μια αρπαχτή των «κολλητών» βαφτίστηκε εθνικό όφελος και η μετατροπή του Αστακού σε Σεβέζο ονομάστηκε ανάπτυξη.
Η τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά για άλλη μια φορά και τώρα εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν είναι οι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι τώρα ή σιωπούσαν (στην καλύτερη περίπτωση) ή έταζαν θέσεις εργασίας (στη χειρότερη περίπτωση).
Η Κίνηση Πολιτών Αστακού (μαζί με την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) πρώτη και εξαρχής κατήγγειλε και αποδόμησε όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.
Φανέρωσε όλη την αλήθεια και έκτισε το ευρύτερο μέτωπο αποτροπής της επένδυσης.
Πανηγυρίζουμε τη νίκη μας αλλά στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στην ανοιχτή πληγή του Πλατυγιαλιού.
Ο αγώνας θα δικαιωθεί όταν αρθεί η τελευταία τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, όταν το λιμάνι λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο Ευχαριστούμε εκείνους τους λίγους (επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς) που βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα.