Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
«Η εμπειρία μου έδειξε ότι το μπάλωμα είναι μπάλωμα. Κοστίζει δυο φορές πιο ακριβά και σύμφωνα με το.. ρητό των Άγγλων ‘δεν είμαι πλούσιος για να κάνω φθηνά πράγματα’», είπε χθες ο Νομάρχης Πιερίας, μιλώντας για τη σχολική στέγη.
Άρα στην Πιερία είμαστε πολύ πλούσιοι. Γιατί από μπαλώματα (προσθήκες αιθουσών σε αυλές σχολείων και προκάτ αίθουσες) άλλο τίποτα.

konteiner
«Δεν είναι κοντέϊνερ, είναι αίθουσες ελαφρού τύπου, προκάτ», μας διόρθωσε χθες ο κ. Παπαστεργίου.
Όπως και να τα πεις, κύριε Νομάρχη, δε νομίζω να αλλάξουν.

«Κατηγορηθήκαμε από κάποιους γιατί εντάξαμε τα τρία σχολεία (Μουσικό, Ειδικό και 8ο Δημοτικό) στις ΣΔΙΤ. Μα, δεν υπήρχε δυνατότητα να χτιστούν με το ΕΣΠΑ! Σήμερα που συζητάμε το ΕΣΠΑ δεν άνοιξε ακόμα. Τώρα δέχεται προτάσεις για τα σχολεία», είπε ο Νομάρχης       
Ενώ με τις ΣΔΙΤ, προκόψαμε. Ουρά έκαναν οι ιδιώτες επενδυτές, μέχρι να τους … παγώσει η σημερινή κυβέρνηση.

Μια πρόκα νάαααααα (με το συμπάθιο) έριξε χθες ο κ. Παπαστεργίου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου, που πρότεινε στην Πολεοδομία της Νομαρχίας να κάνει τα «στραβά μάτια» και να δώσει κατά παράβαση του νόμου άδεια για κυλικείο στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.
«Δε γίνεται τον πολίτη να τον εξουθενώνουμε με το γράμμα του νόμου και να παρανομήσουμε για το κυλικείο του σχολείου!», παρατήρησε.
Πρόσθεσε πάντως πως το ζήτημα αυτό δεν έφτασε ποτέ στον ίδιο. Και πως δε χρειάζεται καμιά παρανομία. «Αν θέλουν κυλικείο στο σχολείο, μπορούν κάλλιστα να το κάνουν σε μια από τις 10 αίθουσες που βρίσκονται στο χώρο του πρώην Πολυκλαδικού, που έχουν οικοδομική άδεια», είπε.


Το διαβάσαμε στο ΒΗΜΑτοδότη και να αναπαράγουμε γιατί μας φάνηκε πολύ-πολύ γουστόζικο.
Οι ιθύνοντες της Κτηματολόγιο ΑΕ συμπεριέλαβαν στους χάρτες της χώρας όλα τα στρατόπεδα προκαλώντας εκνευρισμό στους επιτελείς του υπουργού Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου, οι οποίοι ζήτησαν αλλαγές και άμεση εξαφάνιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Οι επί του Κτηματολογίου υπάκουσαν και «μαύρισαν» όλα τα σημεία όπου βρίσκονταν όχι μόνο τα στρατόπεδα αλλά και οι υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Το αποτέλεσμα προκάλεσε νέα «εγκεφαλικά» στους στρατιωτικούς καθώς απλώς τα στρατόπεδα «αναδεικνύονταν» έτσι ακόμη περισσότερο.
Για να μην πολυλογώ, ζητήθηκε νέα τροποποίηση, η οποία και έγινε. Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποτυπώνονται στο Κτηματολόγιο ως δασικές εκτάσεις. Κατόπιν τούτου, π.χ. το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απεικονίζεται ακριβώς όπως και ο Εθνικός Κήπος.


1
Επί αιτημάτων για άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας αποφάσισε χθες η Βουλή, μεταξύ αυτών και για την ασυλία του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη.
Η πρόταση απορρίφθηκε από 191 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισε ένας και ένας παρών.
Από τη Βουλή ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Αμοιρίδη, αφού ως δήμαρχος δεν φρόντισε να απομακρύνει από οικόπεδο ένα αιγοπρόβατο και πέντε όρνιθες!
Κατά το διάστημα που ήταν δήμαρχος, ο κ. Αμοιρίδης, καθυστέρησε να συγκαλέσει μια από τις Επιτροπές του Δήμου, η οποία θα εξέταζε καταγγελία δημότη που ζητούσε την απομάκρυνση ενός αιγοπρόβατου και πέντε όρνιθων.
Σύμφωνα με Βασιλικό Διάταγμα του 1928, ο μόνος αρμόδιος για την σύγκλιση της Επιτροπής και την απομάκρυνση των κατοικιδίων, είναι ο εκάστοτε δήμαρχος. Ο κ. Αμοιρίδης, συγκάλεσε με καθυστέρηση την Επιτροπή (και από ότι φαίνεται ουδέποτε προσπάθησε να κηνυγήσει τα ζωντανά)  και λογικά… βρέθηκε κατηγορούμενος!
Η μοίρα των έξι ζωντανών παραμένει άγνωστη, με πιθανότερο ενδεχόμενο να έχουν καταλήξει (προ πολλού) σε κάποιο πιάτο.


2
Δεν θα υπάρξει καμιά επιπλέον επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δυστυχώς, δεν έχει όμως πρότερο έντιμο βίο, καθότι και 20 μέρες πριν τις εκλογές του 2009 έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και τελικώς μας ξετίναξε…
Εκτός κι αν ισχύει το γνωμικό «μια φορά κορόιδο, για πάντα κορόιδο»… θα το διαπιστώσουμε στις 7 Νοέμβρη.


«Πόλεμος ανακοινώσεων» έχει ξεσπάσει μεταξύ του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και του Νομάρχη Πιερίας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παπαστεργίου την Κυριακή και την επίσκεψη του υφυπουργού στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς. «Έχουμε τα ζητήματα με το παράπλευρο δίκτυο και τον παραλιακό και αυτά τα δίκτυα τα ονόμασε ο υφυπουργός ως δρομάκια της Πιερίας. Είναι δρόμοι του ελληνικού κράτους και αυτό θα πρέπει να κάνει τις γέφυρες και όχι να παρουσιάζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι υπάρχουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν υφίσταντο.
Απέκλισε αυτό του  υποσχέθηκε παλιότερα ο Σουφλιάς για την  κατασκευή της παραλιακής οδού, όπου η Νομαρχία έχει έτοιμη μελέτη. Ο υπουργός σε αυτό το ζήτημα εστίασε στο αν έχουμε γραπτώς την υπόσχεση του κ. Σουφλιά. Εμείς έχουμε το δελτίο τύπου του πρώην υπουργού για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ο κ. Μαγκριώτης μας είπε πως για κάποια έργα έχει χρήματα να δώσει, ενώ για άλλα όχι. Περιμένουμε να δούμε για ποια θα δεσμευτεί γραπτώς», είχε δηλώσει ο κ. Παπαστεργίου, για να λάβει τη γνωστή απάντηση από τον υφυπουργό και να ανταπαντήσει.
Από ότι φαίνεται ο κ. Μαγκριώτης, κατέστησε τον Νομάρχη (προνομιακό ή όχι θα δείξει) συνομιλητή του και αυτό ουδόλως θα πρέπει να ανησυχεί τον κ. Παπαστεργίου. Ίσα, ίσα κάποιοι άλλοι στη θέση του, θα έκαναν και το τραπέζι στον υπουργό για το καλό που τους έκανε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: