Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
Η επιτήρηση από τους κοινοτικούς και το ΔΝΤ έχει τα αρνητικά της αλλά θεωρώ ότι τα θετικά είναι περισσότερα. Και δεν κάνω καλαμπούρι.
***
Επιπλέον θα ήταν ...χρήσιμο να βελτιώσουμε το περίφημο μνημόνιο με παρεμβάσεις ούτως ώστε να γίνουμε «άνθρωποι», γιατί εδώ είναι που μπάζουμε.
***
Αντί λοιπόν να’ρχονται δυο-τρεις κοινοτικοί για έλεγχο κάθε τόσο, ας μας στείλουν καμιά χιλιάδα Φλαμανδούς και Βαυαρούς να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό.
***
Με τα βιογραφικά των ημετέρων, σαφώς αποτύχαμε. Μας διοικούν από τις Βρυξέλλες και γιατί όχι να μην έχουμε και τη φυσική παρουσία τους.
***
Φανταστείτε λοιπόν σε θέσεις διοικητών ανωτάτων λειτουργών και υπαλλήλων Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, κάτι σαν κυανόκρανους ας πούμε που θα μας βάλουν σε τάξη.
***
Πολλά ελέχθησαν περί του ελληνικού δαιμονίου και πολλά εγράφησαν για τις αρετές της φυλής και δεν το θέτω υπό αμφισβήτηση. Προσυπογράφω όμως και την άποψη ότι είμαστε ως λαός πρόχειροι και ανοργάνωτοι ή απλά κατσαπλιάδες με ειδικότητα το «γιουρούσι».
***
Δεν ήταν τυχαίο ότι μετά την Απελευθέρωση οι προστάτιδες δυνάμεις μας έστειλαν Καποδίστριες και Οθωνες γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες αδελφοφάδες όντες, ρέπουν στη δολιοφθορά, τη μίζα, το μπαξίσι, το ρουσφέτι και ο,τι άλλο οθωμανικό και βυζαντινό κατάλοιπο.
Και δεν θα εισχωρήσω στα μεγάλα και σπουδαία αλλά στα απλά και καθημερινά κι ας πιάσω το play of των αιωνίων στο μπάσκετ.
***
Χαμός στο ίσιωμα. Λίγο ακόμη και θα χάραζε, αν δεν διέκοπταν τον αγώνα οι διαιτητές μετά από τους βανδαλισμούς της εξέδρας. Αίσχος. Και να δείτε ότι όλα θα πέσουν στα μαλακά, γιατί η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν έμαθε ποτέ να διοικεί, ξέρει μόνο να παζαρεύει.
***
Ας πιάσουμε ένα άλλο παράδειγμα. Και γιατί να μην είναι υπεύθυνος του Μουσείου Ακρόπολης ένας υπάλληλος του Μουσείου του Λούβρου; Τουλάχιστον αυτός δεν θα διόριζε 90 και 100 Καλαματιανούς, όπως έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς.
***
Επειδή η σαπίλα προχώρησε παντού, σκεφθείτε το μήπως είναι λύση για την ώρα τουλάχιστον, να βάλουμε μη Ρωμιούς. Άλλωστε το πράξαμε με επιτυχία στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και γνωρίσαμε και διακρίσεις.
***
Αυτά για την ώρα. Αν χειροτερέψουν τα πράγματα, γιατί να μη το λάβουμε υπόψη μας και σε περίπτωση ενδεχόμενου ανασχηματισμού;(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: