Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Στις Βρυξέλλες ο Νομάρχης Πιερίας

84TH_PLENARY
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Στη συνεδρίαση για ...πρώτη φορά συζητείται η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2013 και μετά και θα ψηφιστεί η σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής, που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Νομάρχης ως πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ της Επιτροπής των Περιφερειών, θα προωθήσει τις τροπολογίες και τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης, που διασφαλίζουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας.
Παράλληλα, στη συνεδρίαση θα ψηφιστούν γνωμοδοτήσεις που έχουν να κάνουν με την ενοποιημένη θαλάσσια πολιτική και τη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο, τη διεθνή πολιτική για τη βιοποικιλότητα, την αστική ανάπτυξη στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασίας και ανάπτυξης.
Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών θα συζητήσουν, παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Michel Barnier, το θέμα της οικονομικής κρίσης.
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας ο κ. Παπαστεργίου, ως πρόεδρος της Επιτροπής ΝΑΤ θα κάνει παρέμβαση εκ μέρους της Επιτροπής των Περιφερειών στον Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Dacian Ciolos, αναφορικά με τα αγροτικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: