Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Επαφές με την Ομογένεια

OMOGENEIA_1
Επέστρεψε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου συμμετείχε ως πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στις εργασίες του 64ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης... Η.Π.Α.
OMOGENEIA_2Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν μέλη των Παμμακεδονικών οργανώσεων από τις Η.Π.Α. διήρκησε από τις 27 έως τις 30 Μαΐου και διεξήχθη στο Σικάγο, ενώ πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς Βαλκανιολόγους επιστήμονες και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στα εθνικά θέματα σε σχέση με τη Μακεδονία και τα Βαλκάνια. Επίσης, έγιναν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου και Διοικητικού Συμβουλίου στην Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, στις εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ιδρύματος, καθώς και στις εκθέσεις και στις δράσεις που προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον.

OMOGENEIA_3Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του αγώνα που δίνουν οι ομογενείς μας για τα εθνικά μας θέματα και κάλεσε τα μέλη των Παμμακεδονικών Οργανώσεων να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Ο Νομάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση, ενώ κάλεσε τους ομογενείς μας να στηρίξουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Στο Συνέδριο παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Θεόδωρος Σπυρόπουλος, καθώς και ομογενείς από την ελληνική κοινότητα των Η.Π.Α.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο Νομάρχης είχε επαφές με ομογενείς μας, καθώς και με Πιεριείς που διαμένουν στις ΗΠΑ, ενώ επισκέφθηκε για μια ημέρα και την ελληνική κοινότητα και τους Πιεριείς που κατοικούν στη Βοστώνη, όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φίλων Πιερικού Βοστώνης.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: