Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Για ποδηλατικές από-δράσεις

podilatikiapodrasi03
Ένας νέος Σύλλογος που στοχεύει στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και ως τρόπου ζωής ιδρύθηκε στην Πιερία και το όνομα αυτού «Ποδηλατική Από-Δραση».
Ο νέος ποδηλατικός (και περιβαλλοντικός και πολιτιστικός) Σύλλογος ...σκοπεύει να αναδείξει το οικολογικό (και όχι μόνο) αυτό μέσο, εις βάρος των ρυπογόνων αυτοκινήτων, να διεκδικήσει καλύτερες υποδομές για τους ποδηλάτες και ο,τιδήποτε εν γένει συνάδει με την προώθηση και προστασία του ποδηλάτου και των ποδηλατών, και να διαδώσει τον ερασιτεχνικό ποδηλατικό αθλητισμό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το θλιβερό δυστύχημα (σ.σ: του θανάσιμου τραυματισμού του 27χρονου Κατερινιώτη ποδηλάτη) που κατά τραγική σύμπτωση συνέβη μία μόλις ημέρα μετά την ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου, επιβεβαιώνει την ανάγκη ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και την προστασία των ποδηλατών».
Τα μέλη του νέου Συλλόγου σημειώνουν ακόμη πως η Κατερίνη, λόγω γεωμορφολογίας, προσφέρεται ιδιαιτέρως για τη χρήση του ποδηλάτου, ωστόσο η παντελής έλλειψη των κατάλληλων υποδομών λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε ποδηλάτη.
Γι’ αυτό καλούν όλους όσοι ενστερνίζονται το όραμα για μια πιο ανθρώπινη Κατερίνη με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερα ποδήλατα, να συμμετάσχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Συλλόγου.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: