Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 15 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
DROMOS
Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατέθεσε χθες η Εθελοντική Ομάδα Δράσης για την επικίνδυνη διάβρωση του οδοστρώματος (ηλικίας μόλις 5 μηνών!) στην οδό Φλέμινγκ, μπροστά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Την αναφορά υπογράφει ο «κόκκινο πανί» για τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης Ηλίας Τσολακίδης, επισημαίνοντας ότι η οδός Φλέμινγκ είναι μία από τις... κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, από την οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα και οι περίπου 400 μαθητές του 11ου Δημοτικού σχολείου.
Δεν ξέρω τι ακριβώς θα την κάνει την αναφορά ο εισαγγελέας, κάποτε όμως αυτές οι κακοτεχνίες, που μπορεί να σταθούν μοιραίες και για τη ζωή μας (εκτός από την τσέπη μας)
θα πρέπει να σταματήσουν. Και για να σταματήσουν θα πρέπει να σφίξουν κώλοι, με το συμπάθιο.

Γουρλίδικη η Τρίτη και 13 για την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, αφού τη μέρα αυτή συνέλαβε:
-έναν 36χρονο (ημεδαπό) με 3.000 κιλά κάνναβη και 450 πακέτα λαθραία τσιγάρα,
-μια 48χρονη υπήκοο Βουλγαρία, που εκδίδονταν επί χρήμασι (την τσάκωσε αστυνομικός που παρίστανε τον πελάτη,
-ένα 42χρονο (στην Καλλιθέα) που κατείχε παράνομα κυνηγετικό όπλο,
-κι έναν 39χρονο ημεδαπό που είχε στήσει σε καφενείο (σε δημοτικό διαμέρισμα της Ελαφίνας) το τυχερόν παίγνιον «φρουτάκια».
Την ίδια μέρα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έκαναν και μια σοβαρή σύλληψη: ενός 53χρονου αλλοδαπού, που κατηγορείται ότι απήγαγε από τη Λάρισα και βίασε μια 16χρονη αλλοδαπή.

Δεν την καταλαβαίνω αυτήν την πρακτική των βουλευτών της Πιερίας, τα γραφεία τύπου των οποίων επιμένουν να μας στέλνουν τις απαντήσεις που τους δίνουν τα υπουργεία σε ερωτήματά τους, χωρίς, όχι μόνο να μας επισυνάπτουν την ερώτηση (πού να θυμόμαστε τώρα εμείς τι ακριβώς ρωτάγανε;) και κυρίως χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να τη σχολιάσουν, να μας ενημερώσουν, βρε αδερφέ, αν η απάντηση ικανοποίησε ή όχι τον βουλευτή.
Και περιμένουν από μας, τους δημοσιογράφους, και να αποκωδικοποιήσουμε τις υπηρεσιακές (συνήθως) αρλούμπες που περιέχουν οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων και να τις σχολιάσουμε;
Ε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Εμείς μεσάζοντες είμαστε στο κάτω-κάτω, δεν παράγουμε πολιτική.
Αφορμή για το παραπάνω στάθηκε μια απάντηση που έλαβε (και μας απέστειλε) η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου για την ενισχυτική διδασκαλία, όπου το Υπουργεί Παιδείας (γενικώς), αφού παραθέτει τι ακριβώς προβλέπει υπουργική απόφαση του 2003, αφού μας πληροφορεί πως το διδακτικό έτος 2008-2009 δεν χρησιμοποιήθηκαν οι διατεθείσες ώρες για τη Ενισχυτική διδασκαλία (λόγω που … σχεδιαζόταν, αλλά δεν προέκυψε, να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ), μας κοπανάει κι ένα «στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι να επανεξετάσει  συνολικά το θεσμό» και μας στέλνει αδιάβαστους να περιμένουμε τις νέες ρυθμίσεις.

«Το αντιληφθήκαμε όλοι, όταν διαβάσαμε το σχέδιο για τον Καλλικράτη που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένα φωτογραφικό νομοσχέδιο είναι, που έχει στοχοποιήσει εμένα προσωπικά, γιατί ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι η δική μου υποψηφιότητα είναι υπερκομματική», έφη, χθες, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Μα καλά, δε ντρέπονται εκεί στο υπουργείο, να μας ξεσηκώνουν όλους, μόνο και μόνο για να πλήξουν τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης!


1
 
Το κείμενο που ακολουθεί, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον
«Για ελληνική... επέλαση στην αγορά κατοικιών στις περιοχές-«φιλέτα» του Λονδίνου κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα με τον τίτλο «ο ελληνικός πλούτος βρίσκει σπίτι στο Λονδίνο» και την υπογραφή της Έλενας Σμιθ.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης πλούσιοι Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους στη Βρετανία, κλείνοντας συμφωνίες σε χρόνο-ρεκόρ για την αγορά πολυτελών κατοικίων σε περιοχές-«φιλέτα» της βρετανικής πρωτεύουσας, γράφει η εφημερίδα.
«Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες κατοικιών μπορεί να ανησυχούν ακόμη για την ανάκαψη της βρετανικής οικονομίας, αλλά για την Αθήνα το Λονδίνο μοιάζει κάπως με παράδεισος» λέει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως εύποροι Έλληνες αγοράζουν με πρωτοφανείς ρυθμούς κατοικίες σε περιοχές όπως το Regent's Park και το St John's Wood.
Η Έλενα Σμιθ, αναφέρει ότι οι Λονδρέζοι μεσίτες έχουν μείνει εμβρόντητοι από την ετοιμότητα των Ελλήνων να διαθέσουν μεγάλα ποσά σε μετρητά και σε χρόνο-ρεκόρ για να εξασφαλίσουν κατοικίες ενός εκατ. λιρών και άνω.
«Αγοράζουν όλοι με μετρητά, είναι σοβαροί παίκτες» λέει ο Πάνος Κουτσογιαννάκης του μεσιτικού γραφείου Fraser & Co στο κεντρικό Λονδίνο, τονίζοντας ότι ενδιαφέρονται μόνο για τις περιοχές-«φιλέτα» της βρετανικής πρωτεύουσας, κλείνουν τις συμφωνίες σε χρόνο-ρεκόρ και πολλοί δεν θέλουν καν να κάνουν έρευνα αγοράς.
«Υπό κανονικές συνθήκες υπάρχει μία ελληνική αίτηση για αγορά κατοικίας κάθε δύο ή τρεις μήνες. Πρόσφατα είχαμε έως και 15 σε μία εβδομάδα» αναφέρει για να συμπληρώσει ότι «δεν είναι πια οι Άραβες, αλλά οι Έλληνες που θέλουν να αγοράσουν σχεδόν ο,τιδήποτε»
Το κακό δεν είναι ότι αγοράζουν πολυτελή σπίτια (στα «ξεκουμπίδια» να πάνε), το κακό είναι που θα σπουδάσουν τα τέκνα τους στα ακριβά Πανεπιστήμια της Βρετανίας ή της Αμερικής και μόλις στρώσει η κατάσταση στην Ελλάδα, θα μας τα πασάρουν σε κάποιες (μελλοντικές) εκλογές ως διάνοιες και ως σωτήρες μας… Μέχρι και αρχηγοί κόμματος μπορεί να καταλήξουν…


2
 
Εκτός από κοινό (μουσικό) συγκρότημα Αντώνης Σαμαράς και Αντώνης Παπανδρέου, πρέπει να παρακολουθούσαν και τα ίδια ακριβώς μαθήματα στο Χάρβαρντ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ίδια εκτίμηση (όπως προκύπτει από δηλώσεις του) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. «Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., δήλωση την οποία έκανε προ ολίγων εβδομάδων και ο πρωθυπουργός.
Εκείνο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, είναι γιατί αυτοί οι δύο είναι σε διαφορετικά κόμματα. Αντώνη, μήπως πρέπει να αρχίσεις να το… (ξανα)σκέφτεσαι;

Δεν αποκλείεται, ένα από τα ονόματα που θα «παίξει» ως υποψήφιος στο Δήμο της νότιας Πιερίας, να είναι και εκείνο του Αντώνη Ζαρκανέλα, αν και εφόσον η Νέα Δημοκρατία θα παρακάμψει το καταστατικό της και δεν προτείνει εν ενεργεία δήμαρχο που έχει εκλεγεί στην περιοχή με την υποστήριξή της στις εκλογές του ‘06
Ο Αντώνης Ζαρκανέλας υπήρξε συμφοιτητής στις ΗΠΑ, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και έκτοτε διατηρεί επαφή μαζί του, αφού τους συνδέει φιλία.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την τελική μορφή του χωροταξικού του νέου Δήμου.


4
 
Προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες, περίπατοι δίπλα στο νερό και θεματικά πάρκα είναι στα σχέδια του δημάρχου Παρισιού…
Να δείτε που κάποιος από το Δήμο Κατερίνης άνοιξε το στόμα του και έδωσε στον Ντελανοέ, τα σχέδια ανάπλασης του Πέλεκα!
(και ευχαριστίες για το σχόλιο δεν δέχομαι!)

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

….. Τίιιιι….; ‘’Έπεσε’’ η Χούντα…!; Χα – χα – χα….!.....

* ….. Σαλπίζουν σάλπιγγες οι σαλπιγκτές….,
πανηγυρίζουν κι οι «νικητές»….!

Αλλάζουν πρόσωπα στην Εξουσία….,
λαός γιορτάζει…., ‘’Δημοκρατία’’….!

Βαράτε, σάλπιγγες, ‘’Νίκης’’ σκοπούς….,
ραγιάδες, πάλι, σε Μαστροπούς….!.....

* ….. Αναπαράγουν το κακό….,
να διαιωνίζονται στην Εξουσία….,
κι αν στην ψυχή –τους μπει καλό….,
τρέχουν και εξορκίζονται….,
ξανά, να δαιμονίζονται….,
λαό να έχουν λεία….. κι αιώνια βασιλεία….,
κι άλλοι….. ‘’Δημοκρατία’’….,
στην άλλη….. ‘’ιστορία’’….,
κι αν θες….. ‘’μυθολογία’’….,…..
λαομπαιχτιά και ψέμα….,
οι βασιλιάδες δίχως στέμμα….!.....

* ….. Έχουμε….. πρωτότυπη….. Κυβέρνηση στον κόσμο….,
που….. με παπακαλόγερο….. μας παίζει τον….. ‘’παπά’’….!
Βρε…., τρικ παπάς….. και ντούμπλε φας….!

….. «….. ‘’Εδώ’’ είναι ο Δεσπότης….,
‘’εδώ’’ είν’ κι η παπαδιά….,
λαέ…., πού ‘ναι ο παπάς…!;»….!

Ψάχνουμε…., δε βλέπουμε…., κι εδώ…., Δημοκρατία….,
σε παλιοϋποδήματα ‘’τη γράφουν’’….. τα βαμπίρ….!
Βρε Εξουσία, πού το πάς…!;…..

* ….. Τη γνώμη του αλλάζει ο ξύπνιος….,
για’ σέβεται τον εαυτό του…..
και το ‘’συμφέρον’’ –του κοιτά….,…..
μα…., συ…., πού γνώμη…., αυτόφτυστε….,
μαζόχε λαουτζίκο….,
που στάλα, πια, δεν ντρέπεσαι….,
σαν σε πατούν…., να στέκεσαι….,
αντί να αντιστέκεσαι….!.....

* ….. Σικέ μιας ‘’Μοίρας’’ έρμαια….,
καταραμένο κλήρο
σας ‘δώσαν σκάρτη μοιρασιά
της Γης οι ‘’Μοιρο’’πλάστες….,…..
κι εσείς…., σαν τον δεχτήκατε….,
φτιάχνετε την ψυχή ‘’σας’’….,
ψυχή απ’ τα κουρέλια –τους
κι απ’ την ψευδαίσθησή σας….!.....

* ….. Κι οι λύκοι ήταν φυτοφάγοι….,
μα…., σαν τα πρόβατα…., ως κοπάδια….,
τα κλείσανε μέσα στις στάνες….,
τα είδαν ως κοιλιάς μοιράδια….!.....

* ….. Φτύσ’ –τους…., αν θες να ιδείς καλό….,
‘’ζουν και τ’ αδέσποτα….. και δεν πεθαίνουν…..’’….,
κι άντε μυαλό ν’ αλλάξεις κοίτααααα….,
θύμα νευρόσπαστο, εσύ, κι αυτοδοτό….,…..
«το δέντρο σαν μαραίνεται….,
φεύγουνε οι μαϊμούδες…..»…., Τσίτααααα….!.....

* ….. Βουρ στα Σατανεία…., άγρια Θηρία…., ‘’ λαοπρόβλητα ’’….,
η ζωή ζωή θα ήταν….,
αν τα Βάθρα βόθροι ήταν….. για τ’ απόβλητα….!.....

* ….. Στα ηλεκτροφόρα σύρματα τον αετό σαν ρίχνουν….,
το ρεύμα κόβεται μεμιάς κι η σκοτεινιά χαράζει…..
κι ο αετός…., πιο δυνατός…., πετά….. και δε σφαδάζει….!.....

* ….. Στοπ στα τζούφια λόγια….. και τα μοιρολόγια…., βουρ…., για ξέπλυμα….,
τη ζωή ζώντας θα ζούσες….,
τη ζωή –σου αν τιμούσες….. κι όχι τ’ άτιμα….!.....

* ….. Στης ‘’Τέχνης’’ τα μπακάλικα
οι άσωτοι μας φτύνουν….,
ιδέ….,
για λίγα ντόλαρς ξεπουλούν,
και, τ’ ‘’άσπρα’’…., για τα ‘’μαύρα’’….,
κι όποιος θε να ‘ναι αετός…..
να παίζει θέν’ τη σαύρα….,
αμ, δε….!.....

….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..