Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα Μαρτίου

SKITSOΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

Μάθανε ότι δηλώνουμε εθελοντές, πλακώσανε κι οι ….
Πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, διατύπωσε (στο τηλεοπτικό κανάλι ΜEGA) ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις ....όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν», είπε και «γι’ αυτό», πρόσθεσε, «θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών».
Πολύ θα ήθελα να δηλώσω κι εγώ εθελοντής, πρόεδρε, αλλά φοβούμαι ότι το υστέρημά μου (γιατί για περίσσευμα ούτε λόγος!) δε φτάνει (επ’ ουδενί) να καλύψει τα αμύθητα ποσά που αφαίρεσαν (και συνεχίζουν να αφαιρούν) απ’ τη χώρα μου τραπεζίτες, μιζαδόροι, κερδοσκόποι, φοροφυγάδες και εισφοροδιαφεύγοντες, με τις ευλογίες (μονίμως) των κυβερνώντων της.
Άσε που, δεν έχω καμιά όρεξη να θυσιάσω το υστέρημά μου για να πληρώσει η κυβέρνηση τις πολεμικές φρεγάτες του Σαρκοζί.

Σπάω το κεφάλι μου να βρω τι σκατά σπατάλες έκανα τα προηγούμενα χρόνια και διόγκωσα τόσο πολύ το δημόσιο χρέος της χώρας, αλλά…τζίφος.
Να δεις που όλη τη ζημιά την έκανε το επίδομα ανεργίας που είχα πάρει ένα φεγγάρι, απ’ τα πολλά (άνευ επιδόματος) που ήμουν στην ανεργία!

Μάθαμε ότι ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά», μετακόμισε μεν στο κτίριο που πλήρωσαν οι κουτόφραγκοι της Ε.Ε για να το κάνουμε Κέντρο Επιχειρηματικότητας, δεν παρέδωσε όμως τα κλειδιά για τη δημοτική στέγη που είχε πριν στο παρκάκι των Εργατικών Κατοικιών Μυλαυλάκου, το οποίο οι κάτοικοι της γειτονιάς (οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου και η «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα») θέλουν (και αιτούνται στο δήμο) να το μετατρέψουν σε στέκι των παιδιών.
Δεν ξέρουμε τους λόγους, αλλά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, όχι γιατί ο Σύλλογος κρατά ακόμη το κλειδί, αλλά γιατί ο δήμος το παίζει … υπεράνω και στέλνει τους κατοίκους να πάρουν μόνοι τους το κλειδί από τον πρόεδρο του Συλλόγου.       

«Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ για 24 ώρες! Καμία αγορά την 1η Μαρτίου». Με αυτό το σύνθημα το ειρηνικό κίνημα «24 ώρες χωρίς εμάς» καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα να απόσχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή για ένα ολόκληρο 24ωρο, ως μορφή αντίστασης «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά και αντίδρασης στον αποκλεισμό των μεταναστών που ειρηνικά ζουν και εργάζονται», όπως γράφουν οι δημιουργοί της κίνησης στη σελίδα των σχεδόν 6.000 μελών στο Facebook.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, δημιουργός της σελίδας είναι ο Αλβανός δημοσιογράφος Νίκο Άγκο. «Πρόκειται για μια κίνηση που πρωτοξεκίνησε στην Αμερική το 2006, όταν χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, οι μαθητές δεν πήγαν στα σχολεία, οι εργάτες στα εργοστάσια. Η Αμερική κλήθηκε να 'φανταστεί' τη ζωή της χωρίς τον Λατινοαμερικανό της» λέει.

KORINOS_1
KORINOS_2«Εξοντωτικός» ήταν ο απολογισμός του δημάρχου Κορινού και όχι μόνο για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Δύο ώρες παρά κάτι διήρκησε ο απολογισμός (ούτε η απολογία του Σωκράτη τόσο!) παρότι ο κ. Αβραμίδης ξεκινώντας διαβεβαίωσε ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομος.
Δεν γνωρίζουμε αν το προσπάθησε, αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες κατά την έναρξη της διαδικασίας και λίγο πριν τελειώσει αυτή και το πόσοι τελικά απέμειναν στην αίθουσα, μάλλον δεν το πέτυχε.
Ενστάσεις για τη διαδικασία, εξέφρασαν πάντως και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων δια της απουσίας τους διαμαρτυρήθηκαν.

A_2

Λαϊκή συνέλευση χθες στην Παραλία, όπου ο δήμαρχος ενημέρωσε όσους είχαν τη διάθεση να τον ακούσουν και κυρίως όσοι το έμαθαν, για τα έργα που σχεδιάζει στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.
Ο κ. Κεραμιδιώτης, είπε ότι επιβάλλεται η κατασκευή περιφερειακής τάφρου η οποία θα είναι αποδέκτης ρεμάτων και καναλιών που καταλήγουν στην Παραλία, ώστε να μην πλημμυρίζει η περιοχή.
Το ζήτημα είναι ότι για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Παραλίας αγνοεί τα μέσα ενημέρωσης, λες και έχει να κρύψει κάτι, λες και δεν θέλει να μαθευτούν τα όσα έργα γίνονται ή δεν γίνονται στην Παραλία. Τίποτα όμως δεν μένει κρυφό στο φως του Ήλιου και δόξα τον Ύψιστο χθες είχε πολύ φως η περιοχή.

Μέχρι και 3,5% υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί ο ΦΠΑ, στο πλαίσιο των επιπλέον μέτρων που θα αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση υπό την ασφυκτική πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θα θέλαμε να τον μειώσουμε, αλλά δεσμευόμαστε ότι δεν θα υπάρξει αύξησή του», είχε πει το Σεπτέμβρη στη συνέντευξη τύπου, ο Γιώργος Παπανδρέου. Προφανώς η δέσμευση περί μη αύξησης αναφερόταν στο ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης Πα.Σο.Κ..
Δεν εξηγείται αλλιώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: