Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΒΙ.ΠΑ Αιγινίου, πρότυπο πράσινης επιχειρηματικότητας



Την προώθηση του Πιλοτικού Βιομηχανικού Πάρκου πράσινης επιχειρηματικότητας του Αιγινίου ζητά, με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, η ίδρυση και η λειτουργία του Πρότυπου Βιομηχανικού Πάρκου Πράσινης Επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο είναι ιδανική, αφού αποτελεί χωροταξικό και γεωγραφικό κόμβο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και συγκλίνουν σ’ αυτό όλα τα εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου έχει ως ακολούθως:
«Κυρία Υπουργέ,
Στην περιοχή του Αιγινίου Πιερίας η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Δήμο Αιγινίου και Νομ. Αυτοδιοίκηση Πιερίας, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία για την εγκατάσταση σε περιοχή 550 στρεμμάτων, ενός Πρότυπου Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Πάρκου το οποίο θα ...λειτουργήσει σε πιλοτική μορφή για την πράσινη επιχειρηματικότητα. Θα φιλοξενήσει δηλαδή επιχειρήσεις που ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση στην λειτουργία τους με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.
Η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ αναμένει την ψήφιση του εξαγγελθέντος ήδη νομοσχεδίου για τις Βιομηχανικές Περιοχές προκειμένου να προσαρμόσει το φάκελο των μελετών στο νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα αφορά την πράσινη επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανέλθει η διάταξη, την οποία κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, για την παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε Βιομηχανικές Περιοχές και ιδιαίτερα επιχειρήσεων σε επενδύσεις που αφορούν την πράσινη επιχειρηματικότητα. Επίσης θα πρέπει να προωθηθεί και η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Μελετών του έργου.
Κυρία Υπουργέ,
Η ίδρυση και η λειτουργία του Πρότυπου Βιομηχανικού Πάρκου Πράσινης Επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο είναι ιδανική, αφού αποτελεί χωροταξικό και γεωγραφικό κόμβο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και συγκλίνουν σ’ αυτό όλα τα εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα. Ταυτόχρονα υλοποιείται η πολιτική μας κατεύθυνση για την ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, η οποία συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθησία, την αειφόρο ανάπτυξη, την απασχόληση και τον περιορισμό της σπατάλης των φυσικών πόρων».
(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: