Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Avatar: Ένας θαυμαστός νέος κόσμος

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009

Γράφει ο Σπύρος Θωμόπουλος

Αυτή η εβδομάδα μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως η εβδομάδα του «Avatar», του θεαματικού έπους επιστημονικής φαντασίας που σήμανε την επιστροφή του James Cameron στη μεγάλη οθόνη μετά από δώδεκα χρόνια. Η φήμη που προηγείται της ταινίας την δικαιώνει, μιας και μπορούμε άνετα να μιλήσουμε για ένα από τα καλύτερα και πιο ψυχαγωγικά blockbusters όλων των εποχών. (Εννοείται ότι πρέπει να προτιμηθούν οι τρισδιάστατες προβολές.)
Στον... πλανήτη Γη και στις λοιπές ταινίες της εβδομάδας, βρίσκουμε την αναμέτρηση του Fatih Akin με την κωμωδία στο «Soul Kitchen» με τους Adam Bousdoukos και Moritz Bleibtreu να δίνουν ‘ελληνικό’ χρώμα ως εστιάτορες στο Αμβούργο και την αρκετά αλμοδοβαρική «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα με τη Μίνα Ορφανού και τον Γιάννη Κοκιασμένο που έρχεται με θετικά σχόλια από το Βερολίνο.
Θα βρούμε ακόμα, τη βιογραφία «Βασίλισσα Βικτώρια – Τα Χρόνια Της Νιότης» («The Young Victoria») του Jean-Marc Vallée με τους Emily Blunt και Rupert Friend, αλλά και την κομεντί «Change Of Plans» («Le Code A Changé») της Danièle Thompson με εκλεκτό, κατά τ’ άλλα, καστ, οι οποίες δεν καταφέρνουν ν’ ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους και απογοητεύουν.
Τέλος, υπάρχει και η ρομαντική κομεντί «New In Town» του Jonas Elmer, με τους Renée Zellweger και Harry Connick Jr., για την οποία όμως δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή.
Για να διαβάσετε αναλυτική κριτική για κάθε ταινία και να δείτε τα τρέιλερ επισκεφθείτε τη Σελίδα Κινηματογράφου του Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: