Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Παρελθόν ο Τεν Κάτε, ανέλαβε ο Νιόπλιας!

ΤΡΙΤΗ 8-12-2009
Προπονητής του Παναθηναϊκού ο Νιόπλιας με βοηθό τον Βαζέχα... Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην Παιανία. Μέτά τη συνάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλαου Πατέρα, με τον Ολλανδό τεχνικό, Χενκ Τεν Κάτε, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Λίγα λεπτά αργότερα, με νέα ανακοίνωση οι "πράσινοι" γνωστοποίησαν ότι νέος τους τεχνικός είναι ο Νίκος Νιόπλιας, με συνεργάτη του τον Κριστόφ Βαζέχα!
Η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον".
Στην επίσημη ιστοσελίδα του "τριφυλλιού" φιλοξενήθηκε και η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Τεν Κάτε: "Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία. Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο".
Νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ο Νίκος Νιόπλιας
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον κ. Κριστόφ Βαζέχα.
"Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους", δήλωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: "Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε".
Η σταγόνα του Κατσουράνη ξεχείλισε το ποτήρι...
Ο Χενκ Τεν Κάτε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και γι αυτό ο Νικόλας Πατέρας συμφώνησε με τους υπόλοιπους μετόχους (άγνωστο αν σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Ανδρέας Βγενόπουλος) στην απομάκρυνση του Χενκ Τεν Κάτε πριν επέλθει και νέα... γκέλα στο πρωτάθλημα.
Η απόφαση ελήφθη μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά υλοποιήθηκε μετά από αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια της ομάδας πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Όταν ο Τεν Κάτε είχε αποφασίσει να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Κώστα Κατσουράνη γιατί έκρινε ότι είναι κουρασμένος και δεν θα προσέφερε τα αναμενόμενα, αλλά ο διεθνής μέσος «στύλωσε τα πόδια», αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο, είχε έντονο διάλογο με τον Ολλανδό τεχνικό, μπήκε στην βασική ομάδα με το «έτσι θέλω» και πέτυχε τα 2 από τα 3 γκολ των πρασίνων κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου!
Μόλις το γεγονός αυτό έφτασε στα αυτιά της διοίκησης, λειτούργησε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά το ματς του Φαλήρου ήταν κοινό μυστικό στους κύκλους των μεγάλων μάνατζερ ότι ο Παναθηναϊκός έψαχνε για προπονητή. Γι αυτό και ο Τεν Κάτε ήταν πολύ βαρύς τις τελευταίες ημέρες στην Παιανία. Το έμαθε από δικούς του ανθρώπους, αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει.
Η επόμενη μέρα στην Παιανία ανήκει στο Νίκο Νιόπλια και στον Κριστόφ Βαζέχα, οι οποίοι σαφώς και θα έχουν δύσκολο έργο, αλλά θα πρέπει να στηριχτούν περισσότερο όχι μόνο από τον Ολλανδό τεχνικό, αλλά και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που ήταν ο προπονητής που στηρίχθηκε όσο κανένας άλλος στην πρόσφατη ιστορία του Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Και η στήριξη πρέπει να περιλαμβάνει και το σενάριο της απώλειας του πρωταθλήματος. Ήδη ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι διχασμένος από την ξαφνική απόφαση της απομάκρυνσης του Τεν Κάτε. Αν ο Νιόπλιας χάσει ένα ή δύο ματς και πολύ περισσότερο το πρωτάθλημα, θα πρέπει να νιώσει ότι είναι πράγματι το αφεντικό της Παιανίας. Γιατί αν αισθανθεί διαφορετικά, δεν το ΄χει σε τίποτα να επιστρέψει στην όμορφη Κρήτη. Δημήτρης Παπανικολάου (8/12 19:53)http://www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: