Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

FOTODENTRA_AIGAIO
300 μαθήτριες και μαθητές της Κατερίνης είχαν ανταποκριθεί πέρυσι, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας να βοηθήσουν στην αποκατάσταση ενός τοπίου παραπλεύρως της εθνικής οδού, όπου κάποιος «χασάπης» είχε σφαγιάσει τα υπάρχοντα δέντρα.
Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ», που ως γνωστό της έχει παραχωρηθεί (από τη Βουλή) η εθνική οδός για 30 χρόνια, δέχτηκε να φυτέψουν συμβολικά οι εθελοντές κάποια δέντρα και θα αναλάμβανε (είπε) η ίδια τα ....υπόλοιπα με υπαλλήλους της, αφού διαθέτει γκοτζάμου υπηρεσία για το πράσινο του δρόμου.
Φωτογραφήθηκαν οι εκπρόσωποί της στην εκδήλωση, έστειλαν και στις εφημερίδες τις δέουσες ανακοινώσεις και ξεμπέρδεψαν.
Έναν ακριβώς χρόνο μετά, τα δέντρα χαίρουν άκρας ..αρρώστειας, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που τράβηξε η Ομάδα των Εθελοντών την 5η Δεκεμβρίου του 2009.
«Η σημερινή εικόνα του σημείου δενροφύτευσης προσβάλει τους πολίτες της Πιερίας και ειδικά τις εθελόντριες και τους εθελοντές, τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν την 5η Δεκεμβρίου 2008 στην προσπάθεια αποκατάστασης του τοπίου. Η εταιρεία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος», λένε τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας.
Και προσθέτουν: «Θα αναμένουμε εύλογο χρονικό διάστημα και αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν τόσο από τη σύμβαση όσο και από το σύνταγμα και τη λοιπή νομοθεσία για την προστασία του Περιβάλλοντος και θα ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές τη διοικητική και ποινική δίωξη των υπευθύνων καθώς και τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Γιατί ο δρόμος αυτός νοικιάστηκε για 30 χρόνια και δεν χαρίστηκε. Άρα λοιπόν, ο ιδιοκτήτης της, το ελληνικό δημόσιο, οφείλει να την ελέγχει, γιατί ο παραχωρησιούχος δεν έχει μόνο δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις».
Δεν ξέρουμε αν ιδρώσει κανενός τ’ αυτί (της εταιρείας ή του δημοσίου), οι εθελοντές πάντως είναι πείσμονες και δεν ξεχνούν.

Αναβάλλεται για την ερχόμενη Δευτέρα η προγραμματισμένη για αυτήν την Παρασκευή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, γιατί (όπως μας ενημέρωσε η Επιτροπή) συνέπιπτε με τον Μαραθώνιο Αγάπης που οργανώνεται στο Αιγίνιο για τη μικρή Ιωάννα, η οποία χρειάζεται ιατρική περίθαλψη λόγω εκτεταμένων εγκαυμάτων.
Μπροστά στην ανθρωπιά, οι αγώνες μπορούν να περιμένουν.

Πρόβλημα, λέει η κυβέρνηση, με τα λεφτά στον τομέα των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων γιατί, ενώ τα διαθέσιμα κονδύλια στο Δ΄ ΚΠΣ ανέρχονται σε 670 εκ. ευρώ, η προηγούμενη κυβέρνηση πρόλαβε και ενέταξε έργα ύψους 1,1 δισ. Ευρώ.
Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με το αρδευτικό της Κατερίνης, που πήρε τα 20 τόσα εκ. ευρώ.

MATHHTES
«Χμ», κούνησε αποδοκιμαστικά το κεφάλι του, μπροστά στους συγκεντρωμένους χθες στην πλατεία Κατερίνης μαθητές, ένας μεσήλικας. «Έτσι θα μάθετε γράμματα;», μουρμούρισε.
Ήταν σίγουρα ένας από τους γονιούς που στέλνουν αγόγγυστα το παιδί τους σε ένα από τα σχολεία της πόλης, που στριμώχνουν στις τάξεις τους πάνω από 30 μαθητές, που δεν έχουν εργαστήρια και βιβλιοθήκες, που όχι μόνο γράμματα δεν μπορεί να μάθει το παιδί του, αλλά ξοδεύει και τα μαλλιοκέφαλά του για να το στείλει σε φροντιστήρια, μπας και περάσει σε καμιά σχολή, να πάρει ένα πτυχίο, να τρέχει μετά (ο γονιός) να φιλά κατουρημένες ποδιές να του βρει δουλειά, ευέλικτη, με 600 ευρώ το  μήνα, με σύμβαση για λίγους μήνες και μετά φτου κι απ’ την αρχή, άντε να χτυπήσει άλλες πόρτες, σκυφτά, μουλωχτά, παρακαλεστά …        
Την ίδια στιγμή σε μια άλλη πορεία, ένας άλλος γονιός, μια μάνα, έλεγε: «Ήρθα στην πορεία επειδή νιώθω ενοχές απέναντι στα παιδιά μου. Το μέλλον τους προδιαγράφεται ζοφερό. Τα παιδιά είναι δικαίως οργισμένα, αλλά τουλάχιστον ελπίζουν ακόμη. Εμείς έχουμε απογοητευτεί».

A_1
Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος της Καμπούλ (Αφγανιστάν), για δωροδοκία και για αποτυχία στο έργο του…
Αντίθετα στην Ελλάδα τους αποτυχημένους, τους στέλνει ο λαός σπίτι τους! Μπορεί καμιά φορά να αργεί, αλλά τους στέλνει! Τη δωροδοκία δεν την αναφέρω διότι κανένας δήμαρχος δεν διαπράττει τέτοιο αδίκημα… θα το μαθαίναμε!

A_2
657 βιβλία δώρισε στη βιβλιοθήκη της Βουλής ο τέως Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
5,5 χρόνια πρωθυπουργός από δυο και τρεις φορές τα διάβασε ο άνθρωπος, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς και απάντηση σε όσους τον κατηγορούσαν ότι ασχολούνταν με το play station… Βέβαια μας κόστισαν κάτι παραπάνω οι εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο!

A_3
FRONTIS- αποτελέσματα της «φροντίδας» για το χρήστη και το περιβάλλον από την Syngenta Hellas, ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα από τη Syngenta και την «ΖΕΥΣ» στο Mediterranean Village. Οι ομιλητές, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις νέες μεθόδους για τη σωστή διαχείριση πλαστικών κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για τη μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος.
Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να υπάρξει θέληση και ενδιαφέρον…

Για μια ακόμη φορά άνοιξαν χθες οι σάκοι του Πρωτοδικείου για να γίνει επανακαταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν οι Μ. Μίχου και Ηλ. Τσιτλακίδης, μετά από επιθυμία της βουλευτού…
Αυτή τη φορά η διαδικασία ήταν σύντομη και τα αποτελέσματα των «ευρημάτων» άγνωστα ( Πολιτεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: