Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η επομένη των ντιμπέιτ

Στην τελική

ευθεία

Μετρώντας κέρδη και απώλειες, την επομένη των ντιμπέιτ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχωρούν προς τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου από νέα βάση. Η Ρηγίλλης αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της, με κεντρικό σύνθημα «κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη ΝΔ ευνοεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ η Ιπποκράτους ετοιμάζει επικοινωνιακή «καταιγίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρηγίλλης θα επιχειρήσει τις τελευταίες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Παράλληλα θα προσπαθήσει να μειώσει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τον ΛΑΟΣ και γι' αυτόν τον λόγο αναμένεται ο πρωθυπουργός να υψώσει υπέρμετρα τους τόνους τις τελευταίες ημέρες της εκλογικής αναμέτρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και έχει υψηλά στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα, στοχεύοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, την αποδόμηση του οποίου επιχειρεί η ΝΔ.

Εξάλλου, με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, επιστρατεύθηκαν και κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι θα αφήσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες και θα περιοδεύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο για να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κρίσιμους νομούς.

Στην επικοινωνιακή διαχείριση των επικείμενων ομιλιών και παρεμβάσεων του Γ.Παπανδρέου επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες της Ιπποκράτους, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Μετά την επιστροφή του από τη Ν.Υόρκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και συνεντεύξεων. Συγκεκριμένα, εκτός απροόπτου θα μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο, την Κυριακή στη Λάρισα, την ερχόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στην Αθήνα και την επόμενη Παρασκευή στην Πάτρα.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί μια εκδήλωση -πιθανώς να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου- για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, στην οποία θα γίνει και η παρουσίαση των προσώπων του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα δώσει περισσότερες από δέκα συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού προφίλ του και την εμπέδωση της πεποίθησης ότι είναι έτοιμος για την πρωθυπουργία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: