Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ο Εμ. Κριαράς, επίτιμος δημότης Αν. Ολύμπου

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Έναν από τους πρωτεργάτες για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, τίμησε ο Δήμος Ανατολικού Ολύμπου. Από τη Δευτέρα το απόγευμα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο οποίος διανύει το 103ο έτος της ηλικίας του, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, Αν. Ολύμπου.
Αποτελεί μεγάλη τιμή για το δήμο μας, η ανακύρηξη του Εμ. Κριαρά σε επίτιμο δημότη, ανέφερε κατά τη λιτή τελετή, ο αναπληρωτής δημάρχου, Διονύσης Αρωνιάδης. Ο κ. Αρωνιάδης, αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Κριαρά στα Ελληνικά γράμματα, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα σημαντική.
Ο Εμμανουήλ Κριαράς, αποτελεί τον Πλάτωνα της δημοτικής γλώσσας, στη χώρα μας, ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δ. Μυλωνέρος, χαρακτήρισε σημαντική προσωπικότητα, «που λάμπει στο στερέωμα του τόπου», τον κ. Κριαρά, στον οποίον, όπως είπε, «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά του».
Σας ευχαριστούμε για το έργο που μας κληροδοτείτε, είπε η δημοτική σύμβουλος κ. Νούλα, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η ευκαιρία της γνωριμίας των δημοτικών συμβούλων με μια τόσο σημαντική προσωπικότητα των γραμμάτων.
«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση. Ευχαριστώ το δήμαρχο, τον πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο, γι’ αυτή την τιμή που μου κάνανε», δήλωσε ο καθηγητής Εμ. Κριαράς, εμφανώς συγκινημένος.
Η ανακήρυξη του κ. Κριαρά ως επίτιμου δημότη Αν. Ολύμπου έγινε ύστερα από πρόταση του συλλόγου γυναικών της περιοχής, ενώ εκπρόσωποι του συλλόγου βρέθηκαν στη τελετή. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή, αφού τα τελευταία χρόνια την επιλέγει συστηματικά για τις θερινές του διακοπές.
Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον κ Κριαρά..
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: