Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Παραδέχεται την ήττα, αλλά δεν αλλάζει πολιτική ο Κ. Καραμανλής

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Αποφασισμένος να κινηθεί στον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε μέχρι σήμερα, εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Ζάππειο Μέγαρο. Οχυρώθηκε πίσω από το μεγάλο ποσοστό αποχής και προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, παραδεχόμενος ότι κάποιοι εξέθεσαν με τη συμπεριφορά τους την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θεώρησε σαφές, ότι ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να διαμαρτυρηθεί και να στείλει στο κυβερνόν κόμμα ένα μήνυμα, κυρίως μέσω της αποχής. Χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα τα ποσοστά όσων επέλεξαν να μην προσέλθουν στις κάλπες. "Το ποσοστό αυτό εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των εκλογών", πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο μήνυμα που έλαβε, είπε ότι οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα και δυσαρεστούνται που ο κρατικός μηχανισμός παραμένει ο "μεγάλος ασθενής" -αν και πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρόοδος σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν παρεκκλίσεις στο δόγμα της "σεμνότητας και ταπεινότητας", λέγοντας ότι οι πολίτες ενοχλήθηκαν από συμπεριφορές στελεχών της συμπολίτευσης.

Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η εκλογική ήττα δεν πρόκειται να επηρεάσει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής. " Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον του τόπου και τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει αυτή την επιλογή", τόνισε ο Κώστας Καραμανλής. Έκανε λόγο για οικονομική πολιτική με σαφείς στόχους, να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών και να βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου.

"Η πρόκληση αυτή ισχύει και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, το μέλλον του τόπου είναι πάνω απ' όλα", πρόσθεσε.

Εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση πρεσβεύει την υπευθυνότητα και η αξιωματική αντιπολίτευση την ανευθυνότητα. "Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η πολιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή", είπε ο Κ. Καραμανλής, ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: