Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και για τις εθνικές εκλογές

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές και επιβεβαίωση της τάσης που θέλει τα μικρά κόμματα να ευνοούνται στις ευρωεκλογές, δίνουν δύο δημοσκοπήσεις, που διεξήχθησαν παράλληλα με τα exit polls, για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών Αnt1 και Alter.

H δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Ant1 δίνει προβάδισμα 6,4% στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξεπερνά το 40% και αφήνει εκτός Βουλής τους Οικολόγους Πράσινους, με 2,8%. Αναλυτικά: Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 40,6% των προτιμήσεων, η Νέα Δημοκρατία το 34,2%. Το ΚΚΕ 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ο ΛΑΟΣ 4,9% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,8%. Κάποιο άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 3,5% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Alter διαμορφώνει την "ψαλίδα" μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημορκατίας στο 5,3%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 38,1% και το κυβερνόν το 32,8%. Το ΚΚΕ προτίθεται να ψηφίσει το 8,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 5,4%, το ΛΑΟΣ το 5%. Αυτή η δημοσκόπηση "βλέπει" εξακομματική Βουλή, με τους Οικολόγους - Πράσινους να αποσπούν το 3,6% των προτιμήσεων. Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν άλλο κόμμα δηλώνει το 4%.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: