Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

«Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε» γιατί τα πάρκα της πόλης είναι πολύ λίγα για να μένουν σιωπηλά…

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η πιο ανατρεπτική, νεανική, ζωντανή, δημιουργική, ενοχλητική γιορτή δρόμου επιστρέφει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η ελεύθερη, χωρίς περιορισμούς έκφραση των νέων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη και την προστασία των λιγοστών πάρκων της Θεσσαλονίκης ενέπνευσαν τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει σε μια σειρά δράσεων που αφορούν τις τέχνες και τους δημόσιους χώρους της πόλης. Το Φεστιβάλ «Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Γαλλίας τον Απρίλιο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση θέλησε να περάσει έναν άδικο νόμο για τους νέους και την εργασία. Μετά από πολλές ημέρες στους δρόμους οι αγώνες δικαιώθηκαν, ο νόμος αποσύρθηκε και οι νέοι της Γαλλίας πανηγύρισαν μια ακόμη νίκη που ήρθε μέσα από μαζική συμμετοχή και Το 2006 εμπνευσμένοι από τους αγώνες και τη νίκη τον Γάλλων οργανώθηκε το πρώτο «Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε» στην πλατεία Ναβαρίνου. Ακολούθησε το δεύτερο και στην ίδια πλατεία το 2007, με αποκορύφωμα το 2ήμερο φεστιβάλ που στήθηκε στο Πάρκο του Ξαρχάκου το Μάιου του 2008, με συμμετοχή 140 καλλιτεχνών και πάνω από 3500 επισκέπτες.
Το φεστιβάλ επανέρχεται δυνατότερο από ποτέ στην Θεσσαλονίκη στις 13 & 14 Ιουνίου στο πάρκο του Ξαρχάκου (απέναντι από τον λευκό Πύργο). Μουσικά συγκροτήματα, δια-δράσεις με μαριονέτες, video προβολές, performances, εκθέσεις φωτογραφίας, χορός, θέατρο δρόμου, τσίρκο, graffiti, επιδείξεις skate & bmx, capoeira, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία…
«Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» μια εναλλακτική μορφή διαδήλωσης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, μια αφορμή για συνάντηση και συζήτηση, δράση και έκφραση, εικόνες για σκέψη και όνειρα. Δρόμοι, Πλατείες, Πεζοδρόμια, Στρατόπεδα, Πάρκα, Εγκαταλελειμμένα Κτίρια ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Οι νέοι της πόλης συναντιούνται, συζητούν και οραματίζονται, μια πόλη φιλόξενη και ζωηρή, γειτονιές ζωντανές και δημιουργικές, κατοίκους ασυμβίβαστους και τολμηρούς… «Η πόλη μας ανήκει» Για περισσότερες πληροφορίες στο info@kidsinaction.gr ή στα τηλέφωνα 2310552655 & 6977352239.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: