Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΘΕΩΡΕΙ ΠΙΘΑΝΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν.Δ.-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Σε διαρκή ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ

Σε διαρκή προεκλογική περίοδο από τώρα μέχρι και τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, μπαίνει το ΠΑΣΟΚ όπως προέκυψε χθες από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη Νόρα Κατσέλη, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» Ο Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με τη Νόρα Κατσέλη, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» Στη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι θα επαναφέρει την πολιτική ατζέντα στην οικονομία, στην καθημερινότητα και στην ασφάλεια του πολίτη. Υποστήριξε ότι «οι εκλογές είναι αναγκαίες» και επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «η δική της κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα». Για τη Ν.Δ. είπε ακόμα ότι βρίσκεται στη δίνη των δικών της προβλημάτων, αδυνατεί να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το μεταφράσει σε αλλαγή πολιτικής, είναι αποκομμένη από τις ανάγκες της κοινωνίας και αρκείται σε επικοινωνιακή και μικροκομματική διαχείριση της ήττας της.

Από τη συνεδρίαση προέκυψε με σαφήνεια ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πιθανή τη συνεργασία της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ και έτσι θα αντιμετωπίσει στο εξής το κομματικό δίπολο της Δεξιάς-Ακροδεξιάς. Ακόμα κι αν δεν γίνει συνεργασία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η Ν.Δ. θα εγκαταλείψει τον μεσαίο χώρο και θα στραφεί προς το χώρο του ΛΑΟΣ και της Ακροδεξιάς για να καλύψει τις απώλειές της με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πολιτική της και τα δικαιώματα των πολιτών...

Για τους απέχοντες

Ο Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του επικέντρωσε μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον του στους πολίτες που επέλεξαν να απέχουν από τις ευρωεκλογές, για να στείλουν μήνυμα στο πολιτικό σύστημα. «Σε αυτούς πρέπει να μιλήσουμε για τις μεγάλες τομές που προτείνουμε στο πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας» είπε και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να συνεχίσουν την προσπάθεια με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και χωρίς αλαζονική συμπεριφορά. Υπενθύμισε το πάθημα της Ν.Δ. το 1999, που κέρδισε τις ευρωεκλογές και επαναπαύτηκε, με αποτέλεσμα να χάσει δέκα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης ήταν αυτός που μίλησε για μια διαρκή προεκλογική περίοδο, ενώ η αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Καρακλιούμη αναλύοντας το αποτέλεσμα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε αδυναμία στις γυναίκες, στους άνω των 65 ετών και σε εκείνους που έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

* Ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του (στον ρ/σ «Αρένα») υποστήριξε ότι ο Κ. Καραμανλής έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και εγκαταλείπει τον μεσαίο χώρο. *

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: