Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Αυτονόητη η «αποστρατεία» Θ. Ρουσόπουλου, υποστηρίζει η Ιπποκράτους Παρόν το ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη για τη δημόσια ασφάλεια

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στη σύσκεψη για τη δημόσια τάξη που συγκάλεσε η κυβέρνηση, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Καρακλιούμη. Σχολιάζοντας την απόφαση του Θόδωρου Ρουσόπουλου να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, τη χαρακτήρισε αναμενόμενη,αυτονόητη, αλλά και βραδυφλεγή.

"Γνωρίζετε ότι σε όλα τα θέματα δημόσιας τάξης το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και βεβαίως και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο εμείς δε λησμονήσαμε στην προεκλογική περίοδο. Ο Πρόεδρός μας πήγε στο Αγαθονήσι, κατέβηκε στην Πάτρα όπου έθεσε ένα πλαίσιο και για το συγκεκριμένο πρόβλημα της Πάτρας, αλλά και για τη λαθρομετανάστευση γενικά", σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας την πρόθεση του κόμματος να προσέλθει στη συνάντηση της Τετάρτης.

Αναφορικά με την πρόθεση του Θόδωρου Ρουσόπουλου να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι η προσωπική πολιτική τύχη του πρώην υπουργού, αλλά η διαλεύκανση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, έστω και μετά την παραγραφή του. "Αναρωτιέμαι όμως από τι παραιτείται ο κ. Ρουσόπουλος; Παραιτείται από την εκλογική του αποτυχία;" διερωτήθηκε η Μ. Καρακλιούμη.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του τέως υπουργού Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία «εντίμως μπήκε στην πολιτική και εντίμως αποχωρεί εξ αυτής», είπε πως δεν θα την κρίνει η ίδια, αλλά οι πολίτες.

"Παζάρια τέλος" με την Τουρκία

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Το ζήτημα δεν είναι διμερές Ελλάδας - Τουρκίας, είπε η κα Καρακλιούμη, αλλά είναι θέμα εφαρμογής της ισονομίας και της ισοπολιτείας, στο πλαίσιο της Συμνθήκλης της Λωζάνης, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "τα παζάρια με την Τουρκία τελείωσαν" και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ρώτησε αν το θέμα αμοιβαιότητας, συμψηφισμού και ανταλλαγμάτων που έθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός είναι εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης.

Τέλος η κ. Καρακλιούμη άσκησε, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, έντονη κρτική στην κυβέρνηση για αδράνεια του κρατικού μηχανισμού και διαχρονική αδιαφορία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: