Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Κίνδυνος «πανδημίας», ενός άλλου ιού

ΤΡΙΤΗ 30.06.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Γιατί να μη «χορεύει στο ταψί», ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας, ο κ. Χριστοφοράκος;
Η ...άψογη λειτουργία τόσο της Δικαιοσύνης όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας, του επέτρεψε να φύγει με την άνεση του από τη χώρα. Και τώρα ρίχνει τροχιοδεικτικές βολές, ως προειδοποίηση πως αν δεν τον αφήσουν να «καθαρίσει» στη Γερμανία, όπου η νομοθεσία είναι πιο ευνοϊκή, θα κάνει καυτές αποκαλύψεις.

Επισήμως οι δικηγόροι του μιλάνε μόνο για χρηματοδοτήσεις και προς κόμματα. Δεν αναφέρουν πρόσωπα. Ανεπισήμως όμως καταφεύγουν στην μέθοδο των διαρροών. Ότι υπάρχουν στοιχεία «κρυμμένα σε ασφαλές σημείο» που αποδεικνύουν τον χρηματισμό επτά υπουργών του ενός κόμματος και πέντε του άλλου. Και όχι μόνον αυτά. Αλλά απειλούν να εξευτελίσουν πλήρως το πολιτικό μας σύστημα αποκαλύπτοντας ότι μια ...πολύχρωμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήτοι 153 αντιπρόσωποι του έθνους, καταδέχθηκαν να πάρουν από την Ζίμενς, μέσω Χριστοφοράκου, από ψυγεία και κουζίνες έως υπολογιστές και τηλεφωνικά κέντρα.
Ας ελπίσουμε ότι ο εν λόγω «κύριος», με τις διαρροές αυτές, απλώς μπλοφάρει. Όπως έκανε άλλοτε ο Κοσκωτάς. Που απειλούσε έξωθεν να «τηγανίσει» κόσμο και κοσμάκη. Αλλά, όταν ήρθε η ώρα της δίκης, δεν προσκόμισε κανένα από τα στοιχεία που ισχυριζόταν ότι διαθέτει. Ότι όλα αυτά είναι παραμύθια. Ότι οι εκπρόσωποι μας είναι υπερήφανοι άνθρωποι. Και δεν καταδέχονται να τους εξαγοράζουν με ηλεκτρικές συσκευές.
Και όχι μόνον αυτοί. Αλλά και οι παράγοντες της ενημέρωσης. Ότι δηλαδή στα «κρυφά κατάστιχα» του κ. Χριστοφοράκου δεν υπάρχουν και δωρολήπτες δημοσιογράφοι. Ότι όλοι σεβάσθηκαν την δεοντολογία που απαγορεύει στο δημοσιογράφο να δέχεται έστω και ένα μολύβι, ως δώρο από εταιρίες.
Πολύ θα ήθελα να είναι ψέματα όσα διαδίδουν οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου. Για να μπορώ να πως στα παιδιά μου πως δεν είναι όλα σάπια.
Αλλά δυστυχώς φοβάμαι πως η επιθυμία μου αυτή μέλλεται να αποδειχθεί υπερβαλλόντως ρομαντική.
Τρέμω στην ιδέα ότι όλα αυτά, είναι ικανά να σπρώξουν ένα σοβαρό κομμάτι της νέας γενιάς προς τα άκρα. Η να διαμορφώσουν ένα άλλο κομμάτι της, με την νοοτροπία του ...καλού δωρολήπτη, που φροντίζει να μην αφήνει ίχνη όταν «τα πιάνει».
Αλίμονο αν, τα κρούσματα των προσβληθέντων από τον ...ιό της Ζίμενς, είναι τόσα, ώστε να μιλάμε για «πανδημία».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: