Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Διαφθορά και ατιμωρησία

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Συγκλονιστικά για το μέγεθος, την ένταση και την έκταση της διαφθοράς στο Δημόσιο ήταν και πάλι τα στοιχεία που έφερε στο φως η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

«Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής στηλιτεύοντας την ατιμωρησία που βασιλεύει στο Δημόσιο, ενώ αποκάλυψε ότι τα φακελάκια των γιατρών πηγαίνουν πλέον κατευθείαν σε υπεράκτιες εταιρείες!

Καίτοι υποστελεχωμένη σε σύγκριση με δεκάδες άλλους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που υφίστανται και διογκώνονται χωρίς κανένα παραγωγικό αντικείμενο, η συγκεκριμένη υπηρεσία (των 8 επιθεωρητών και των 20 υπαλλήλων) μέσα στο 2008 εξέτασε 888 υποθέσεις, έλεγξε 7.608 "πόθεν έσχες" διευθυντών σε εφορίες, πολεοδομίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς (σε 30 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν αιφνίδιες αυξήσεις περιουσιών), αλλά και διενήργησε 4.316 έλεγχους παραπέμποντας 746 υποθέσεις στον εισαγγελέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Πρωταθλητές στη διαφθορά για μία ακόμη χρονιά αναδεικνύονται πολεοδομίες, δήμοι, εφορίες και ο τομέας της Υγείας. Τα παραδείγματα είναι δεκάδες. Τόσα που το προ πενταετίας κυβερνητικό σύνθημα περί «επανίδρυσης του κράτους» να προκαλεί σήμερα τουλάχιστον θυμηδία.

Ενδεικτικά και μόνο από το χώρο της Υγείας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Γιατρός του ΕΣΥ, επιμελητής Α΄ στο ΚΑΤ, εμφανίστηκε αίφνης να εσοδεύει 2 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 6 χρόνια! Ο συγκεκριμένος γιατρός καταγγέλθηκε επειδή διατηρούσε παράλληλα με την εργασία του στο Δημόσιο ιδιωτικό ιατρείο. Μάλιστα ο καταγγελθείς όταν εντοπίστηκε παρουσίασε τους ασθενείς του ως συγγενείς, που είχαν μαζευτεί στον προθάλαμο του ιατρείου του για να γιορτάσουν! Του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Γιατροί του ΕΣΥ έχουν καταγγελθεί (οι περιπτώσεις τους εξετάζονται) ότι έχουν ιδρύσει υπεράκτιες εταιρείες στις οποίες κατατίθενται τα «φακελάκια» των ασθενών! «Δίνουν στους ασθενείς το λογαριασμό της off shore εταιρείας για να καταθέσουν το φακελάκι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.

Γιατροί (του ΕΣΥ) και πάλι, πιάστηκαν να εισάγουν πελάτες (εκμεταλλευόμενοι τις εφημερίες τους) στο Γεώργιος Γεννηματάς ως ασθενείς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος περιστατικού, για να αποδειχθεί τελικά ότι οι εισαγωγές αυτές είχαν σκοπό μία πλαστική εγχείρηση.

Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές, αλλά και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος». «Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: