Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ξεχασμένοι από τον ΟΕΚ


ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Εδώ κι ένα χρόνο περιμένουν να ορίσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας την τιμή μονάδος για να ξοφλήσουν τα σπίτια τους στις Εργατικές Κατοικίες στο Π. Κεραμίδι, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
«Από τον Αύγουστο έχουν λάβει επιστολή να μην πληρώσουν άλλη δόση και να τους δοθεί τιμή μονάδος, να εξοφλήσουν όλο το ποσό συνολικά, αλλά δεν έχει έρθει κανένα χαρτί, καμία ενημέρωση. Εδώ και οκτώ με εννέα μήνες περιμένουν να μπορέσουν να εξοφλήσουν την κατοικία τους για να γίνει το συμβόλαιο και οριστικά πλέον να είναι δική τους», ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την «Αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και τη ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών Εποπτευομένων από το Υπουργείο».
Ο βουλευτής του νομού αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τους ενοίκους των πρόσφατα ανεγερθέντων από τον ΟΕΚ Εργατικών Κατοικιών, όπως τα κατασκευαστικά, τα οποία όπως είπε καταγράφηκαν για να χρηματοδοτηθεί η επισκευή τους, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έγινε, με αποτέλεσμα κάποιοι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε επισκευές πληρώνοντας οι ίδιοι το κόστος.
Επιπλέον, στο συγκρότημα δεν έχουν καν προχωρήσει οι αποχετεύσεις ομβρίων, δεν υπάρχουν έργα υποδομής, ενώ υπάρχουν ακόμη ημιτελείς κατασκευές. «Έχω απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Εργατικής Κατοικίας», είπε ο κ. Αμοιρίδης, «ζήτησα δυο, τρεις φορές ραντεβού, τη μία φορά έλειπε στο εξωτερικό και τελικά δεν μπόρεσα να τον δω».
«Φαντάζομαι ότι μπορεί να το μεταβιβάσετε εσείς», είπε απευθυνόμενος στη υφυπουργό Απασχόλησης κ. Καλαντζάκου, «και να δοθεί μία λύση σ’ αυτό το πρόβλημα».
.kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: