Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κυβέρνηση σε ομηρεία

 Κυβέρνηση σε ομηρεία

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 -ΕΘΝΟΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «μεγάλη ήττα της κυβέρνησης» τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Καραμανλή τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τη στάση τους είναι σε πλήρη ομηρία των συμφερόντων, που υπηρετούν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Siemens για την οποία έχουν κατηγορηθεί και οι δύο παρατάξεις, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Καραμανλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση και να τεθούν κανόνες διαφάνειας. Η ΝΔ δεν τόλμησε, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, αλλά μόνο να είναι στην εξουσία για να υπηρετεί συμφέροντα».

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε, επίσης, πως «η διαφθορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», καθώς, όπως είπε, «το ευρύτερο πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη αντίληψη διακυβέρνησης».

«Γι' αυτό, το ζητούμενο δεν είναι η στοχοποίηση του α΄ και του β΄ προσώπου, ή κάποιου κόμματος, αλλά να αλλάξουμε την αντίληψη διακυβέρνησης», είπε και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την πολιτική βούληση».

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι στη διάρκεια της πενταετίας κατασπαταλήθηκε το αναπτυξιακό και κοινωνικό απόθεμα της χώρας, ενώ μιλώντας για τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για «πλήρη δημοσιονομική αποτυχία για την οποία δεν ευθύνεται κυρίως η διεθνής κρίση, αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση».

Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στη λήψη περιοριστικών μέτρων, κάτι που, «είναι ό,τι χειρότερο σε περίοδο ύφεσης» και πρόσθεσε ότι «είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει διαφορετική πορεία στον τρόπο διαχείρισης των αναπτυξιακών πόρων».

Νίκη και αυτοδυναμία οι στόχοι

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και έθεσε ως στόχους τη νίκη στις ευρωεκλογές και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

«Όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση», πρόσθεσε.

«Οι εκλογές -ανέφερε- θα είναι μια σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα και απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό».

Εξέφρασε δε, αισιοδοξία ότι «παρ΄ολα αυτά, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει την ανατροπή, χωρίς να έχει συμβιβαστεί και αυτό γιατί πιστεύουμε σε καθαρές σχέσεις, ώστε να λειτουργούν οι θεσμοί προς όφελος του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».

«Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μόνο μια εθνική μάχη, αλλά μια μάχη για την κατεύθυνση της Ευρώπης. Η απάντηση απέναντι στις επιθέσεις, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να δέχεται, είναι ηχηρή και είναι η ισχυρή παρουσία του Κινήματος η συστράτευση, η ομόνοια και η ενότητα», υποστήριξε τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: