Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Κόβουν από αστυνομικούς επίδομα

(ΦΩΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΡΧΕΙΟ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης πρόκειται να γίνει σε σημαντικό αριθμό αστυνομικών, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση, ιδιαίτερα στις κατώτερες βαθμίδες του Σώματος.

Αυτό το επίδομα ξεκινάει από 179 ευρώ και φτάνει τα 464 ευρώ για την ανώτατη βαθμίδα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη από την αρμόδια διεύθυνση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το επίδομα ειδικής απασχόλησης πρόκειται να κοπεί απ όσους αστυνομικούς κρίνονται ακατάλληλοι να φέρουν οπλισμό, ενώ παραμένει αμφίβολο αν θα χορηγείται σε όσους κάνουν υπηρεσία γραφείου.

Η καταλληλότητα ή μη κρίνεται από τις υγειονομικές υπηρεσίες, που περνούν από κόσκινο τους αστυνομικούς ύστερα από τα δραματικά γεγονότα έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, όπου αρχιφύλακας πυροβόλησε υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι.

Ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατάλληλοι να φέρουν οπλισμό δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Σύμφωνα, ωστόσο, με ανεπίσημες πληροφορίες, έχουν κοπεί στα ψυχολογικά τεστ περίπου 100.

Η περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης προβλέπεται από τον νόμο του 2003 για τη χρήση των όπλων από αστυνομικούς. Οπως επισημαίνει, όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των αστυνομικών Χρ. Φωτόπουλος, ο νόμος προβλέπει και τη δημιουργία σκοπευτηρίων σε κάθε αστυνομική διεύθυνση, ενώ δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Εφόσον εφαρμόζεται ο νόμος, να εφαρμοστεί στο σύνολο και όχι μόνο στα οικονομικά», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

.kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: