Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

FT: Πραγματικότητα ο εφιάλτης της ελίτ των ΗΠΑ

..

FT: Πραγματικότητα ο εφιάλτης της ελίτ των ΗΠΑ

“Ο εφιάλτης των αμερικανικών ελίτ γίνεται πραγματικότητα” αναφέρει άρθρο τωνFinancial Times για την νίκη του αριστερούΜπέρνι Σάντερς και του ακροδεξιούΝτόναλντ Τραμπ στο New Hampshire, την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικές εβδομάδες, όπως αναφέρει.

“Νικητές ήταν ένας γηραιός σοσιαλιστής που πριν από έναν χρόνο κανείς σχεδόν δεν γνώριζε και ο πιο διάσημος παρουσιαστής ριάλιτι στις ΗΠΑ (σ.σ. ο Ντόναλντ Τραμπ). Η κλίμακα της νίκης τους, κόβει την ανάσα, σημειώνεται στο άρθρο. Ό,τι και να γίνει τώρα η αμερικανική πολιτική δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, προσθέτει ο αρθρογράφος.

Για τους Ρεπουμπλικανούς, η “επίσημη” πλευρά των οποίων προτιμά κάποιον πιο “σοβαρό” από τον Τραμπ για υποψήφιο πρόεδρο, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο, καθώς το προβάδισμα του μεγιστάνα είναι περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο οι συνυποψήφιοί του σχεδόν ισοψηφούν, με αποτέλεσμα να μην προβλέπονται αποχωρήσεις από τον αγώνα για το χρίσμα.

Σοκαριστική ήταν και η κλίμακα της ήττας της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Σχεδόν σε αναλογία πέντε προς ένα, οι νέοι ψήφισαν Σάντερς, ενώ και η στήριξη των γυναικών – στην οποία πόνταρε – πήγε στον συνυποψήφιό της. Μόνο σε δύο κατηγορίες ψηφοφόρων πήγε καλά: Σε αυτούς που είχαν ηλικία άνω των 65 ετών και σε αυτούς που βγάζουν πάνω από 200.000 δολάρια το χρόνο.

“Όχι ακριβώς συνδυασμός επιτυχίας” τονίζεται.

Διαβάστε όλο το άρθρο
ΝΟΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: