Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σόιμπλε: Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί το Brexit

Τι είπε για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Σόιμπλε: Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί το Brexit..

O Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτιμά πως θα ήταν μια «καταστροφή» τόσο για τους Βρετανούς, όσο και για τους Ευρωπαίους
Ό,τι περνάει από το χέρι του είναι διατεθειμένος να κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκειμένου να αποφευχθεί το Brexit, όπως ο ίδιος υποστήριξε την Τρίτη, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη διάρκεια συνάντησή του με φοιτητές του πανεπιστημίου Sciences Po του Παρισιού, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε πως το σενάριο του Brexit θα ήταν μια «καταστροφή» τόσο για τους Βρετανούς, όσο και για τους Ευρωπαίους.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε ένα Brexit, διότι το Brexit θα ήταν μια καταστροφή για τη Βρετανία και για τους Ευρωπαίους», επισήμανε ο Σόιμπλε.
«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τη Βρετανία ότι πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε, αν και όπως σημείωσε θα είναι δύσκολο να πείσουν την Βρετανία να προσχωρήσει στην Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια.
«Αυτό θα χρειαστεί χρόνο», σημείωσε, ενώ την ίδια ώρα τόνισε ότι υφίσταται το ενδεχόμενο να υπάρξουν «περιορισμένες τροποποιήσεις στη Συνθήκης της Λισαβόνας». 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: