Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός στην ΚΟ για ΕΝΦΙΑ και μείωση συντάξεων!

..

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός στην ΚΟ για ΕΝΦΙΑ και μείωση συντάξεων!

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός στην ΚΟ για ΕΝΦΙΑ και μείωση συντάξεων!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 12.10.2015 | 21:59
Πρώτη δημοσίευση: 12.10.2015 | 21:57

Μέσα σε κλίμα προβληματισμού, γκρίνιας και κατήφειας συνεδριάζει μέχρι αυτή την ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αρμόδιοι Υπουργοί (Αλεξιάδης, Σκουρλέτης, Πετρόπουλος και Σπίρτζης) προσπαθούν να πείσουν τους βουλευτές για την αναγκαιότητα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Η συνεδρίαση είναι κλειστή στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, σε 4 κυρίως θέματα επικεντρώθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών:
- στη διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια,
- στις 100 δόσεις,
- στα πρόστιμα και στις ποινές για φοροδιαφυγή και
- στον ΕΝΦΙΑ
Από την τοποθέτηση του κ. Αλεξιάδη προκύπτει ότι από το ΥΠΟΙΚ μπορεί να επαναξεταστούν τα τρία πρώτα και να υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο επαναδιαπραγμάτευσης με το "κουαρτέτο" των δανειστών.
Αποσύρονται τα ανείσπρακτα ενοίκια;
Πάντως από τη μέχρι τώρα συζήτηση στην άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ φαίνεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απόσυρση της διάταξης για τα ανείσπρακτα ενοίκια και σε ό, τι αφορά τις 100 δόσεις, ο αριθμός των δόσεων να προσδιορίζεται με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού που έχει ρυθμιστεί, δηλαδή όσο καλύτερη η περιουσιακή κατάσταση τόσο λιγότερες να είναι οι δόσεις.
Το ΥΠΟΙΚ συζητάει το πότε θα χάνεται η δυνατότητα να παραμένεις ενταγμένος στις εκατό δόσεις με τους βουλευτές να ζητούν μετ΄επιτάσεως να μη χάνεται τόσο εύκολα η ρύθμιση, αν ο φορολογούμενος βαρύνεται με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.
Επίσης αναφορικά με την αυστηροποίηση ποινών και προστίμων, αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την αυστηροποίηση των ποινών σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και όχι για τον απλό φορολογούμενο, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι θα μετακινήσει τα φορολογικά βάρη προς αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.
ΕΝΦΙΑ και συντάξεις
Για τις ρυθμίσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, ωστόσο παραμένει, ενώ κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, η συζήτηση πήρε φωτιά με τους βουλευτές να ζητούν αλλαγές.
Η είδηση πάντως είναι ότι οι όποιες μειώσεις υπάρξουν στις συντάξεις δεν θα είναι από το αρχικό ποσό αλλά από τον τρέχον, με τον κ. Πετρόπουλο να δεσμεύεται να επανεξετάσει τα θέματα αυτά, στη μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που θα φέρει τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: