Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΜΥΛΟΣ ΣΤΗ ΝΔ -ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ....

..

Διεκόπη γύρω στις 10 το βράδυ της Δευτέρας λόγω διαφωνιών η μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τζίμα, βασικό "αγκάθι" είναι εάν θα διαχωριστούν οι ψηφοφόροι σε παλιούς και νέους, με υψηλότερο τίμημα για τους νέους.

Κατά του διαχωρισμού και της αλλαγής του τιμήματος τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των κ. Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ενώ η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη πρότεινε να υπάρξει κάποιος διαχωρισμός, ακόμη και συμβολικός.
Με την άποψη του διαχωρισμού συντάχθηκαν επίσης οι κ. Ταυρής και Κόκκαλης.

Όσοι τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί να ψηφίζει ο κάθε "περαστικός", ενώ ο αντίλογος είναι ότι αυτό θα περιόριζε τη διαδικασία επηρεάζοντας και το αποτέλεσμα.

Υπάρχει, ωστόσο, καταρχήν συμφωνία για τον αριθμό των καλπών και τα εκλογικά κέντρα, που θα είναι περίπου 20% λιγότερα σε σχέση με το 2009, δηλαδή περίπου 1.200 κάλπες και 850 κέντρα.

Επιπλέον, οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας προσανατολίζονται στη διεξαγωγή ενός διακαναλικού debate στην EΡΤ κάτι όμως που δεν έχει ακόμη "κλειδώσει". "Ναι" στο debate λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που δεν αποκλείει τη συμμετοχή του αλλά δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει ότι θα συμμετάσχει μόνο αν συμμετάσχουν όλοι.

Οι υποψήφιοι συμφώνησαν επίσης ότι δεν θα έχουν πληρωμένες καταχωρήσεις, ούτε τηλεοπτικά spots, ωστόσο θα αναρτούν βίντεο στο facebook και το twitter.

Ακόμη θα υπάρξει συνεννόηση με την ΕΡΤ για την ισομερή κάλυψη των υποψηφίων.

Πάντως, ο "πόλεμος" των spots έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο του spot με σύνθημα "τολμάμε, αλλάζουμε, κερδίζουμε" και τον ίδιο σε πρώτο πλάνο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη προαναγγείλει το δικό του spot, μέχρι τότε όμως η απάντηση ήρθε από ένα ερασιτεχνικό βίντεο ενός θαυμαστή του το οποίο ανέβασε ο ίδιος στο twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του από την Χαλκιδική με το περίφημο λεωφορειάκι του και ανέβασε τις πρώτες φωτογραφίες στο twitter. "Ξεκινάμε... και θα τους καταπλήξουμε", έγραψε, ποζάροντας μπροστά στο λεωφορείο με το σύνθημά του"μαζί κάνουμε τα λόγια πράξεις.." σε πρώτο πλάνο.

Αμέσως μετά ανέβασε φωτογραφίες και από το εσωτερικό του βαν γράφοντας: "Μέσα από το περίφημο, 'πολυτελές' λεωφορείο, ξεκινήσαμε για Χαλκιδική. Το βράδυ στις Έξι Βρύσες!".
 

ΜΕΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: