Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΔΝΤ: Θα εξετάσουμε τη χρηματοδότηση μετά την ανακούφιση χρέους

Το ΔΝΤ θα λάβει τις αποφάσεις για την συμμετοχή στη χρηματοδότηση της Ελλάδας όταν η χώρα αρχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα και υπάρξει deal για το χρέος, τονίζει η Ν. Βελκουλέσκου. Χαρακτηρίζει βήμα προόδου τη συμφωνία (MoU) Ελλάδας - πιστωτών.
ΔΝΤ: Θα εξετάσουμε τη συμμετοχή μετά τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση χρέους..

Το Ταμειο θα εξετάσει την περαιτέρω χρηματοδότηση προς τη χώρα αφού ληφθούν αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, τονίζει σε δήλωσή της η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΝΤ, ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ταμείου υπό την Ντ. Βελκουλέσκου επισκέφθηκε την Αθήνα από την 30η Ιουλίου έως και την 12η Αυγούστου με σκοπό να συμμετάσχει στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και του ESM για το οικονομικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον ESM.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη χώρα η κα. Βελκουλέσκου έκανε την εξής δήλωση:

«Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας δουλέψαμε σκληρά με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους.

Το MoU που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχών και των ευρωπαίων εταίρων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Θέτει σε εφαρμογή εκτεταμένες πολιτικές για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην περίοδο που θα ακολουθήσει προσβλέπουμε να εργαστούμε με τις αρχές για να αναπτυχθεί με περισσότερη λεπτομέρεια το πρόγραμμα αλλά και με τους εταίρους για να υπάρξουν αποφάσεις για την ανακούφιση χρέους που θα επιτρέψει στο χρέος της Ελλάδας να καταστεί διατηρήσιμο.

Το ΔΝΤ θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους και θα πραγματοποιήσει μια αξιολόγηση για την παροχή περαιτέρω ρευστότητας στην Ελλάδα, όταν η χώρα κάνει βήματα προς την υλοποίηση του προγράμματος και υπάρξει μια ανακούφιση χρέους, τα οποία αναμένονται την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: