Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Έβγαλε την υποχρέωση η Εθνική στο φιλικό με την Πολωνία


..

Αλλαγή προς το καλύτερο για την Εθνική μας ομάδα που πήρε το 0-0 στην Πολωνία στο φιλικό του Γκντανσκ. Ξεχώρισαν Καπίνο, Νίνης και Κατσουράνης σε έναν αγώνα όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πολύ πιο καλό πρόσωπο από το ματς ντροπής στα Φερόε και άφησε κάποιες υποσχέσεις για την συνέχεια.
Πως ξεκίνησε η Ελλάδα
Με 4-3-3 και αρκετές αλλαγές παρέταξε την Ελλάδα κόντρα στην Πολωνία ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Κάτω από τα δοκάρια ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Βύντρα, αριστερό ο Σταφυλίδης, τα δύο στόπερ οι Παπασταθόπουλος και Μόρα, στον άξονα οι Ταχτσίδης, Τζιόλης και λίγο πιο μπροστά ο Κατσουράνης σαν δεκάρι, στα δύο άκρα οι Φούντας και Νίνης και φορ ο Καρέλης.
Πιο καλή εικόνα η Εθνική, δοκάρι η Πολωνία
Η Εθνική μας ομάδα δεδομένα ήταν βελτιωμένη στο πρώτο μέρος σε σχέση με το ματς με τα Φερόε. Ήταν πιο αποφασιστική και περισσότερο πειθαρχημένη. Με εξαίρεση τον Βύντρα και τον Τζιόλη που έβγαλαν αρνητικό πρόσημο (σ.σ. ειδικά ο πρώτος) οι περισσότεροι παίκτες προσπάθησαν αισθητά, έχοντας διάθεση και κάνοντας φάσεις.
Στο 16' ο Κατσουράνης είναι ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Λίγο μετά υπήρξε τραυματισμός του διαιτητή του αγώνα, ο οποίος τελικώς έγινε αλλαγή. Στο 25' μετά από μία προσπάθεια του Καρέλη θα μπορούσε να είχε δοθεί πέναλτι. Οι Πολωνοί ανέβασαν στροφές και στο 25' είχαν διπλή καλή ευκαιρία και στο 28' μία κεφαλιά του Σιόνεκ έφυγε έξω. Στο 41' ορθώς δεν μέτρησε γκολ σε δοκάρι των Πολωνών με την μπάλα μετά να σκάει στο έδαφος. Ήταν μία κεφαλιά του Μίλικ που βρήκε στο δοκάρι και μετά η μπάλα αφού βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο δεν πέρασε την γραμμή.
Επιστροφή Ταυλαρίδη μετά από 10 χρόνια και φάσεις και στην επανάληψη
Στο Β' μέρος ο Μαρκαριάν έκανε αρκετές αλλαγές. Μπήκαν οι Ταυλαρίδης (σ.σ. που έκανε την επανεμφάνισή του στην Εθνική μετά από 10 χρόνια!), Μήτρογλου, Φετφατζίδης και Κολοβός. Η Εθνική μας έκανε ξανά φάσεις όπως το καλό σουτ του Φούντα στο 72' ενώ και η Πολωνία επιχείρησε να απειλήσει ξανά. Το Β' μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το Α'. Το ματς κύλησε δίχως να αλλάξει κάτι στα επόμενα λεπτά και με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.
Κέρδος ο Νίνης και οι... παλιοί
Από τα ματς με τα Φερόε και την Πολωνία ο Νίνης αποδείχθηκε το μεγάλο κέρδος της Εθνικής μας ομάδας. Ήταν αρκετά καλός ως αλλαγή στο ματς με τα Φερόε και πιθανότατα ο MVP της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία με μεγάλη βοήθεια στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος. Από εκεί και πέρα ο Κατσουράνης αν και σε τέτοια ηλικία έδειξε ξανά την ποιότητα και την εμπειρία του (σ.σ. όπως και άλλοι... παλιοί), ο Καπίνο ήταν σταθερός, τα εξτρέμ και ο Καρέλης προσπάθησαν ενώ τα κυρίαρχα προβλήματα τα είχαν το κέντρο της άμυνας και οι Βύντρα και Τζιόλης. Και ο Σταφυλίδης είχε κάποια προβλήματα αλλά στην συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά. Και σίγουρα απο παίκτες σαν τον Μήτρογλου η Ελλάδα περιμένει πολλά περισσότερα... Το κέντρο πάντως ήταν πιο... μαζεμένο, η μπάλα κυκλοφορούσε πολυ πιο καλά, φάσεις βγήκαν και ενώ η Εθνική μας αν και πιέστηκε και είχε κάποια... ζητήματα σε αντεπιθέσεις των Πολωνών κράτησε το μηδέν στην εστία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: