Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οπλα με άδειες για «κυνήγι» και αστυνόμοι με παράξενες αποθήκες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η Ολομέλεια του Εφετείου ανέθεσε χτες, στις δύο εφέτες ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, τη συνέχιση της έρευνας και την.... ανάκριση για τη Χρυσή Αυγή. Ολες οι δικογραφίες, όπως της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, της δολοφονικής επίθεσης στο Πέραμα κατά των μελών και στελεχών του ΚΚΕ, επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τις οποίες έχει συμπεριλάβει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περνούν στα χέρια των δύο εφετών.Παράλληλα, σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χτες το βράδυ έρευνα της «αντιτρομοκρατικής» σε ίδρυμα που εμφανίζεται ως «μουσείο όπλων» και ανήκει σε φυγόδικο επιχειρηματία στο Κορωπί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κοντέινερ με όπλα και εξαρτήματα. Τα κοντέινερ ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ τα οποία εντοπίστηκαν στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν τα όπλα έχουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», στο «μουσείο» έχουν εντοπιστεί μέσα σε εμπορευματοκιβώτια πολεμικά τυφέκια, όπως ΑΚ47, G3 κ.ά. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, πρόκειται για μετασκευασμένα ώστε να παίρνουν άδεια κυνηγετικού όπλου, μετασκευή που - όμως - δεν εμποδίζει τη χρήση τους σε αποστολές όπως η ένοπλη συνοδεία πλοίων, αποστολές στις οποίες φέρεται να εμπλέκονται τόσο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, όσο και τουλάχιστον μία ακόμα επιχείρηση που φέρεται να έχει σύνδεση με στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Η Αστυνομία ερευνά, επίσης, τυχόν σχέσεις του επιχειρηματία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αφού ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι βρέθηκαν όπλα με άδειες κυνηγετικών, χωρίς, όμως, να εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση δόθηκε εντολή να διαταχθεί έρευνα για αξιωματικό της Αστυνομίας, που χορηγούσε στον καταζητούμενο επιχειρηματία άδειες οπλοκατοχής, για τα όπλα που εμφανίζονταν ως κυνηγετικά. Ασκήθηκαν, επίσης, ποινικές διώξεις για κακουργηματική διακεκριμένη οπλοκατοχή και απλή οπλοκατοχή εναντίον του επιχειρηματία και εναντίον του επιστάτη και εκδόθηκε συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης για τον επιχειρηματία. Αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάστηκαν και στην «αντιτρομοκρατική» για να συνεχιστεί η έρευνα για τυχόν σχέση των όπλων του επιχειρηματία με τη Χρυσή Αυγή.
Στον Κολωνό
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας για τη σχέση αστυνομικών υπηρεσιών με τη Χρυσή Αυγή, συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού αξιωματικός του Τμήματος Ασφάλειας και ένας υπαρχιφύλακας. Από την έρευνα που έγινε στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια και περίστροφο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, 182 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 20 φυσίγγια διαμετρήματος 25 auto, 20 κυνηγετικά φυσίγγια, τρία φυσίγγια των 9 mm και φυσίγγιο κρότου 38 special, σιγαστήρας, ποινική δικογραφία του έτους 2006 με πειστήριά της (ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες και ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι), δύο συσκευασίες πυροτεχνημάτων με δεκαεννέα πυροτεχνήματα η καθεμία, 99 κροτίδες, συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, πέντε ζεύγη ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπής αρχής, τρεις πινακίδες ελληνικών αρχών, μία πινακίδα αλλοδαπής και δύο πλαστές πινακίδες, εξήντα τρεις κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD - DVD), υπόλειμμα τηγμένης πλαστικής ύλης, τρία διαρρηγμένα μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, τρεις μεταλλικοί πυθμένες με ίχνη καύσης και δύο φιαλίδια βουτανίου κενού περιεχομένου.
Επιπλέον, σε κοινόχρηστους χώρους της υπηρεσίας, κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, τρεις «σκύλες», ξύλινος λοστός, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων αλλοδαπής αρχής και δέκα πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και δικύκλων.
Επίσης, μέσα σε ερμάριο - φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο υπαρχιφύλακας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο REPLICA, δύο καρτέλες που περιείχαν συνολικά 17 δισκία του φαρμακευτικού - ναρκωτικού σκευάσματος VULBEGAL και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.
Νέα αναβολή για την Σκορδέλη
Νέα αναβολή μετά την προηγούμενη αναβολή, αυτή τη φορά για τον Ιούνη, πήρε η δίκη της υποψήφιας βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υπόδικης Θέμιδος - Ευαγγελίας Σκορδέλη, που αυτή τη φορά ήρθε στο δικαστήριο. Κατηγορείται για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη σύλληψη του πρώην διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα είχε βρεθεί στα σπίτια του, εκτός από τα όπλα, και ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της. Σε βάρος της εκκρεμεί και άλλη δίκη (22 Γενάρη 2014), όπου κατηγορείται μαζί με άλλα δύο φασιστοειδή για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών Αφγανών. Η δίκη αυτή αναβάλλεται... διαρκώς για πάνω από 2,5 χρόνια!
http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: