Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Καβάφη από την αμερικανική διανόηση διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη

 
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013
του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου
Ποιήματα του Καβάφη, με ένα σύνολο συναισθημάτων και ιστορικών αναφορών που εκφράζουν διαχρονικά νοήματα, θα διαβαστούν στη Νέα...
Υόρκη από γνωστές προσωπικότητες της αμερικανικής διανόησης.
Λογοτέχνες, σεναριογράφοι και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή. Η μοναδική λογοτεχνική και καλλιτεχνική αυτή παράσταση διοργανώνεται μέσα στα πλαίσια του «Έτους Κ.Π. Καβάφη». Φέτος, συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα ποιητή.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι: Αντρέ Ασιμάν (βραβευμένος συγγραφέας και πανεπιστημιακός), Μάικλ Κάνιγχαμ (κάτοχος Λογοτεχνικού Βραβείου Πούλιτζερ), Μαρκ Ντότυ (κάτοχος του Εθνικού Βραβείου Βιβλίου Ποίησης στις ΗΠΑ), Ολυμπία Δουκάκη (κάτοχος Βραβείου Όσκαρ), Κρεγκ Ντάικερς (βραβευμένος αρχιτέκτονας της εταιρείας Snοhetta, που ανάμεσα στα γνωστά έργα της είναι η νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας), Έντμουντ Κίλι (συγγραφέας, νεοελληνιστής και μεταφραστής έργων του Καβάφη), Ντάνιελ Μέντελσον (ακαδημαϊκός και μεταφραστής έργων του Καβάφη), Ορχάν Παμούκ (Τούρκος νομπελίστας μυθιστοριογράφος), Δημήτρης Παπαϊωάννου ( Έλληνας χορογράφος, σκηνοθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης, βραβευμένος με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη σκηνοθεσία των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004) και Κάθλιν Τέρνερ (ηθοποιός που "μεσουράνησε" τη δεκαετία του '80).
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφηγήσεις ποιημάτων, θεατρικές παρουσιάσεις, μουσικοχορευτική παράσταση και προβολή βίντεο. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο Τάουν Χολ του Μανχάταν και την στηρίζουν το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, οργανισμοί της αμερικανικής μεγαλούπολης και διοργανώνεται από το PEN American Center. Πρόκειται για ένα πνευματικό κέντρο που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1922.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: