Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει απολογίες & η ΕΛΑΣ νέες συλλήψεις

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Από μεθαύριο Τρίτη ξεκινούν οι απολογίες των 22 συλληφθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ καταζητούνται ακόμη 10 μέλη της οργάνωσης, για τα ...
οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα.

Ο Παππάς, το ταξί, η παράδοση και τα συνθήματα

Χθες "πρωταγωνιστής" των εξελίξεων ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος μετά από 24 ώρες και ενώ είχε μεσολαβήσει η σύλληψη 5 βουλευτών του κόμματός του, εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ φτάνοντας εκεί με ένα ταξί και προκαλώντας με τις δηλώσεις του. Ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για "πολιτικές διώξεις", ενώ λίγο προτού μπει στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σήκωσε το χέρι του χαιρετώντας φασιστικά.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι που επιχείρησε να παίξει ο Χρ. Παππάς συνεχίστηκε και το απόγευμα της Κυριακής, όταν βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ, φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενος από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής, ενώ αιφνιδιάζοντας τους συνοδούς του, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και δείχνοντας τις χειροπέδες φώναζε υπέρ του κόμματός του.
Την ίδια τακτική ακολούθησε και στην Ευελπίδων, όπου ο εισαγγελέας, του άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Παππάς ακολούθως οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη ΓΑΔΑ.

Για κρυμμένα όπλα μιλάει το πόρισμα

Προβληματισμό αλλά και αίσθηση τα όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βουρλιώτης βασιζόμενος στις μαρτυρίες των πρώην στελεχών της Χρυσής Αυγής προειδοποιεί πως η οργάνωση έχει κρυμμένα όπλα σε περιοχές της Αττικής, όπως η Μάνδρα, η Μαλακάσα και η Σαλαμίνα.

Σε χωριστά κελιά η ηγετική ομάδα

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εξακολουθούν να κρατούνται και οι υπόλοιποι 21 συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση, ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής ο 22ος συλληφθείς φαίνεται πως βρισκόταν μπροστά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ συνελήφθη στη Σαλαμίνα.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους από τη στιγμή που συνελήφθησαν, ενώ επισημαίνεται πως τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και ως εκ τούτου οι αναρτήσεις που έχουν γίνει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχουν να κάνουν καθαρά με άτομα του περιβάλλοντός τους που χειρίζονται τους εν λόγω λογαριασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων "έσπασε" και ομολόγησε ότι βρισκόταν μπροστά στη δολοφονία του Π. Φύσσα, ωστόσο δεν έχει δώσει τουλάχιστον προς το παρόν λεπτομέρεις για τη δομή της οργάνωσης και για το ποιοι ήταν εκείνοι που ενημερώνονταν για όλα τα περιστατικά βίας.

Προκλητικοί και υβριστές

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προκλητικοί με τον Ηλία Κασιδιάρη μάλιστα να χάνει την ψυχραιμία του και να φτύνει βρίζοντας τους δημοσιογράφους. Άλλοι όπως ο Νίκος Μίχος δεν έκαναν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ ο πλέον "δραστήριος" μετά τον Ηλ. Κασιδιάρη ήταν ο Ηλ. Παναγιώταρος, που ασχολήθηκε με το μνημόνιο.

Ψάχνουν τρεις γυναίκες και τουλάχιστον δύο άνδρες

Την ίδια στιγμή οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, βρίσκονταν την ώρα του εγκλήματος, άλλος ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι, ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί χτυπώντας μάλιστα και έναν αστυνομικό, αλλά και τρεις ξανθιές γυναίκες.
Η αστυνομία αναζητά επίσης έναν άνδρα, του οποίου το κινητό βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά, αλλά και έναν απόστρατο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων καθώς στο Ι.Χ. του δολοφόνου εντοπίστηκε η ταυτότητά του.

"Στριμώχνουν" την... παρέα στην ΕΛΑΣ

Παράλληλη έρευνα όμως γίνεται και από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σε αστυνομικά τμήματα αλλά και την ΕΚΑΜ. Ήδη μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο στελέχη της ΕΛΑΣ, μια ανθυπαστυνόμος από την Ασφάλεια Πειραιά, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο, αλλά και κάρτα μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ.
Το πόρισμα των "αδιάφθορων" της ΕΛΑΣ αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου 20 ημέρες και δεν αποκλείεται ο αριθμός των εμπλεκόμενων αστυνομικών να ξεπεράσει τους 10.
http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: