Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πρώτη στάση - Κατερίνη - Γερμανικός τραπεζικός κολοσσός έρχεται στην Ελλάδα

Τρίτη 04 Ιουνίου 2013
Ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού “SPARKASSE” να εγκατασταθεί επενδυτικά στην...
Ελλάδα, μιας και οι επισκέψεις των υψηλόβαθμων στελεχών της σε περιφερειακές πόλεις πληθαίνουν, όπως επιβεβαιώνουν και τα σχετικά δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με πηγές του Katerini News οι πόλεις της Κατερίνης και της Καλαμάτας είναι οι επικρατέστερες για την ίδρυση των πρώτων τραπεζικών καταστημάτων του δεύτερου μεγαλύτερου γερμανικού τραπεζικού ομίλου μετά την Deutsche Bank.
Ο Γιούργκεν Ενγκελ - υψηλόβαθμο στέλεχος της Γερμανικής “Sparkasse” - επισκέφθηκε πρόσφατα την πόλη της Κατερίνης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή διευθυντή βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Οδυσσέα Αθανασιάδη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού,  αλλά και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Στη διάρκεια των επαφών που πραγματοποίησε ο κ. Ενγκελ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο τραπεζικός όμιλος “SPARKASSE” έχει καταλήξει στην απόφαση ίδρυσης δυο καταστημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, με την πόλη της Κατερίνης να αποτελεί την πρώτη επιλογή της τράπεζας για την κάλυψη του τομέα της βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στόχοι του Γερμανικού τραπεζικού κολοσσού δεν είναι μακροπρόθεσμοι, μιας και ο σχεδιασμός αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2014!
Συγκεκριμένα ο κ. Ένγκελ δήλωσε στην εφημερίδα REAL NEWS της Κυριακής 26 Μαΐου 2013: «Στην Ελλάδα, και κυρίως στις περιφέρειες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη ανάγκη για τοπικές τράπεζες, οι οποίες θα παρέχουν τραπεζικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Υπάρχουν κλάδοι που στην Ελλάδα ήταν πάντοτε αρκετά δυναμικοί και ελκυστικοί για επενδύσεις, πριν ακόμα υπάρξει κρίση στη χώρα σας. Η φύση έχει δώσει όλα τα συστατικά επιτυχίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς παράγετε εξαιρετικά προϊόντα,αλλά και υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται εκσυγχρονισμός στα μέσα παραγωγής και της παροχής υπηρεσιών, αλλά και βελτίωση στην προώθηση του τελικού προϊόντος».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδας “REAL NEWS” της Κυριακής  26 Μαΐου 2013.
Δείτε εδώ δημοσίευμα της εφημερίδας "Kalamata Journal".
http://www.katerini-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: